Arad: Mai multe ambulanţe, surprinse aşteptând în rând pentru a preda pacienţi la Spitalul Judeţean

Arad: Mai multe ambulanţe, surprinse aşteptând în rând pentru a preda pacienţi la Spitalul Judeţean

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Iustin Cionca, le cere oamenilor să nu se lase "influenţaţi" de cei care nu iau în serios efectele pandemiei, publicând o imagine surprinsă joi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), în care se văd mai multe ambulanţe care aşteaptă la rând pentru a preda bolnavi.

"Păziţi-vă sănătatea, nu vă lăsaţi influenţaţi de cei care nu iau în serios protecţia împotriva COVID-19! Afecţiunile pe care le provoacă virusul pot fi foarte dureroase, chiar mortale", a scris preşedintele CJ Arad, alături de fotografia în care se văd patru ambulanţe aşteptând cu pacienţi.

 


Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Raveca Nicoară, a confirmat vineri, pentru AGERPRES, că ambulanţierii au fost de mai multe ori nevoiţi să aştepte în faţa SCJU pentru a preda pacienţi bolnavi de COVID-19.

"Există astfel de momente, când se formează aglomeraţie la Unitatea de Primire Urgenţe. Noi ducem, în medie, 30 de pacienţi COVID-19 pe zi la evaluare la UPU, iar uneori se adună câteva ambulanţe. A fost şi cazul când erau şapte ambulanţe deodată", a spus Raveca Nicoară.

Miercuri, SCJU Arad anunţa că toate paturile din secţiile de terapie intensivă COVID-19 ale spitalului sunt ocupate, iar zece pacienţi aflaţi în stare gravă aşteptau eliberarea unui loc.

"Unul este pe ventilaţie invazivă, iar ceilalţi sunt pe mască de oxigen. Medicii au solicitat Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei locuri în terapie intensivă în alte judeţe, însă trei dintre pacienţi refuză transferul. Pacienţii sunt trataţi în UPU în regim de terapie intensivă, paturile fiind dotate cu aparatura specifică de terapie intensivă, cu personal medical calificat şi beneficiază de consulturile de specialitate necesare", declarase managerul interimar al SCJU Arad, Florina Ionescu.

Vineri, toate cele 27 de paturi ATI COVID-19 erau în continuare ocupate, în timp ce situaţia celor zece pacienţi a fost rezolvată.

Conform Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, de la începutul pandemiei, în judeţ au fost confirmate 21.631 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Dintre persoanele care au dezvoltat simptomatologia bolii COVID-19, 798 au decedat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Percheziții la clanul interlop Duduianu

2 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

3 Așa o fi?

4 O dare în gât profi...

5 E încercuită / Cum sunt poziţionate efectivele ruseşti la granița Ucrainei