Arad: Patruzeci și doi de migranți ascunși într-o cisternă, opriți la frontiera cu Ungaria

Arad: Patruzeci și doi de migranți ascunși într-o cisternă, opriți la frontiera cu Ungaria

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărsând au depistat patruzeci și doi de cetățeni din Irak și Maroc, solicitanți de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din țară, ascunși într-o cisternă.

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Oradea, miercuri seară, în jurul orei 23,00, la PTF Vărsând, în județul Arad, s-a prezentat pentru a ieși din țară cetățeanul român Viorel B., în vârstă de 48 de ani, domiciliat în județul Sălaj, care conducea un automarfar cu semiremorcă tip cisternă, înmatriculate în România, fără încărcătură.

Acționând în baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care în cisternă au fost descoperite, ascunse, 42 de persoane, 14 bărbați, 10 femei și 18 copii.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt 41 de cetățeni irakieni și 1 marocan, 24 de adulți cu vârste cuprinse între 18 și 52 de ani și 18 minori, cel mai tânăr având numai 2 luni, toți solicitanți de azil în România, subliniază sursa citată.

Migranții sunt cercetați în prezent de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar șoferul român pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

AGERPRES / (AS — editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /