Arafat: Până miercuri 64 de pacienţi s-au prezentat la spital, iar joi - 16

Arafat: Până miercuri 64 de pacienţi s-au prezentat la spital, iar joi - 16

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că până miercuri 64 de persoane care au participat la incidentele din 10 august din Piaţa Victoriei s-au prezentat la spital, iar joi - 16.

"Până ieri (miercuri -n.r.) au fost 64 de pacienţi care s-au prezentat şi joi 16 care s-au prezentat la spital. Majoritatea ieri s-au prezentat la spital pentru că s-a intensificat pe Facebook discuţia că trebuie toată lumea să meargă la control. Gândiţi-vă că dacă toţi cei care au fost în piaţă ar lua în serios ce s-a scris pe Facebook, că toată lumea să meargă la control la medic, noi ne-am fi blocat complet Unităţile de Primiri Urgenţe", a spus Arafat joi la Digi 24.

El a explicat că majoritatea celor care s-au prezentat la spital au avut temeri pentru că au fost expuşi la gazele lacrimogene folosite de jandarmi.

"S-au făcut analize şi din ce ştiu de la colegii noştri nu s-a constat nimic. (...) Sunt două grupuri de oameni care au venit: oameni cu probleme - mai puţini - şi au venit oameni mai mulţi care au venit de teamă", a punctat Raed Arafat.

Acesta a explicat că dacă oamenii nu prezintă simptome înseamnă că au trecut peste situaţia respectivă şi nu are rost să se ducă la spital. AGERPRES/(A - autor: Florentina Ştefănescu, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...