Arestovici: Occidentul a lucrat pentru menținerea regimului Putin în timpul rebeliunii din Rusia

Arestovici: Occidentul a lucrat pentru menținerea regimului Putin în timpul rebeliunii din Rusia

Ei se tem că statul nuclear se va prăbuși, spune un fost consilier al Președinției. Arestovici a vorbit despre reacția Occidentului la revolta din Rusia.

Oleksiy Arestovici. Foto: Profimedia

În timpul revoltei armate din Rusia, Occidentul a lucrat pentru a sprijini regimul Putin, consideră fostul consilier de la biroul președintelui ucrainean, Oleksiy Arestovici, într- un interviu cu Dmytro Gordon. Potrivit acestuia, aliații occidentali se tem că Federația Rusă s-ar putea prăbuși, iar „mii de mici frumuseți vor avea acces la mii de arme nucleare”.

Ei merg pe un coridor foarte îngust. Pe de o parte, sarcina lor este să-l împiedice pe Putin să declanșeze un război nuclear în Europa și, pe de altă parte, să împiedice debarcarea accidentală a regimului lui Putin și a mii de „micuțe frumuseți” câștigând”, a spus Arestovici.

În același timp, aliații occidentali sunt uniți în faptul că Putin va pierde războiul împotriva Ucrainei, deoarece victoria sa ar demonstra Iranului și Chinei că un astfel de atac poate scăpa nepedepsit, crede Arestovici.

Reacția Occidentului la revolta din Rusia

În timpul revoltei lui Prigojin, Statele Unite ale Americii au anunțat că urmăresc îndeaproape ceea ce se întâmplă. Ulterior, Casa Albă a anunțat că au avut „un contact bun cu rușii în weekend” pentru a clarifica că nu au nicio legătură cu evenimentele.

Potrivit CNN, în timpul rebeliunii „Wagner”, Ucrainei i s-a cerut să nu lovească Rusia, pentru a nu-i oferi un motiv să numească rebeliunea rezultatul unei conspirații.

Președintele francez Emmanuel Macron a spus că revolta a arătat fragilitatea forțelor armate și a forțelor auxiliare ale Rusiei , iar Germania a numit-o „unul dintre actele din spectacolul” luptei pentru putere.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?