Argentina - Franța. Finala Cupei Mondiale, cel mai nebun meci din istoria fotbalului!

Argentina - Franța. Finala Cupei Mondiale, cel mai nebun meci din istoria fotbalului!

Argentina s-a încoronat campioana lumii după un meci cum rar s-a văzut la un turneu final. Selecţionata Argentinei a cucerit al treilea său titlu mondial după ce a învins Franţa cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

Mbappe a ținut Franța în viață cu trei goluri. Foto EPA EFE

Sud-americanii au început tare, au presat puternic, au intrat la limita regulamentului și, după 20 de minute, efectele s-au văzut și pe tabelă: Ousmane Dembele i-a pus piedică prostește lui Di Maria în propriul careu și arbitrul a acordat penalty pentru Argentina! Prilej pentru Messi să-și scrie numele în istorie și să puncteze pentru 1-0.

Argentinienii s-au bucurat pre devreme. Foto EPA EFE

Argentinienii s-au bucurat pre devreme. Foto EPA EFE

Franța nu s-a trezit din pumni după gol și și-a continuat evoluția ca-n curtea școlii. După 15 minute, un contraatac declanșat de Lionel Messi și finalizat perfect de Angel Di Maria, cu piciorul stâng, a dus scorul la 2-0! Deschamps n-a mai suportat umilința și a încercat să schimbe sistemul de joc, înlocuindu-i încă din minutul 40 pe Giroud și Dembele cu Thuram și Kolo Muani.

Degeaba! Franța a încheiat repriza fără nici o fază de poartă, fără vreun șut spre plasa lui Martinez, iar statisticile spun că acest lucru nu s-a mai întâmplat niciodată în ultima jumătate de secol la turneele finale, de când se fac măsurători serioase.

Mbappe, două goluri în două minute

Repriza secundă a început în aceeași notă: cu Argentina în atac și cu Franța chinuindu-se să lege două pase. Partea a doua a însemnat o sarabandă de ocazii la poarta lui Lloris, cu Di Maria, Lionel Messi, Julian Alvarez și De Paul în prim-plan.

Argentina castigatoare CMF din Qatar 2022 trofeu medalii poza grup echipa Lionel Messi mantie neagra FOTO Getty Images jpg

Cu 30 de minute înainte de final, sud-americanii și-au permis să-l scoată din teren pe cel mai bun jucător de până atunci, Angel Di Maria, pentru un standing-ovation, dar și pentru a betona apărarea.

Greșeală enormă! Pentru că minutul 70 a adus și primul șut al europenilor spre poarta Argentinei, Mbappe trimițând peste din 16 metri. Iar 10 minute mai târziu atacantul care nu s-a văzut până atunci a punctat după un penalty scos de Kolo Muani după un duel cu Otamendi: 2-1 pentru Argentina. Iar două minute mai târziu Kylian Mbappe a dat lovitura, cu un șut din demivole, Franța egalând incredibil la 2!

FOTO Getty Images

FOTO Getty Images

Messi și Mbappe, marcatori și în prelungiri

Iar dacă 60 de minute Franța nu a jucat absolut nimic, în ultima jumătate de ora s-a întâmplat exact pe dos, Argentina ținându-se de corzi ca să nu fie făcută KO. Argentina - Franța 2-2 după 90 de minute la CM Qatar 2022 și s-a intrat în prelungiri.

Iar Argentina a renăscut în reprizele suplimentare! După câteva parade ale lui Lloris, Messi a a punctat în minutul 110: 3-2. Dar starul din naționala Franței nu s-a lăsat mai prejos și a scos un penalty pe care tot el l-a tranformat: 3-3 și s-a trecut la loviturile de departajare.

Francezii s-au pierdut cu firea, Kigsley Coman și Tchouameni au ratat și Argentina câștigă Cupa Mondială după un meci nebun, cel mai spectaculos dintre finalele tuturor Mondialelor!

Argentina - Franța 3-3 (4-2 după lovituri de departajare)

Au marcat: Messi 23 pen, 110, Di Maria 36 / Mbappe 80 (pen.), 82, 118 pen

Argentina: E. Martinez - Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico - Di Maria, De Paul, Enzo Fernandez, Mac Allister - Messi, J. Alvarez

Franța: Lloris - Kounde, Varane, Upamecano, T. Hernandez - Griezmann, Tchouameni, Rabiot - Dembele, Giroud, Kylian Mbappe.

Traseul Argentinei până în finala Campionatului Mondial

A câștigat grupa C, după un eșec cu Arabia Saudită (1-2) și două succese cu Polonia (2-0) și Mexic (2-0);

2-1 în optimi cu Australia;

2-2 în sferturi cu Olanda, 4-3 la loviturile de departajare;

3-0 cu Croația în semifinale.

Traseul Franței până în finala Campionatului Mondial

A câștigat grupa D, după două victorii cu Australia (4-1) și Danemarca (2-1) și un eșec cu Tunisia (0-1);

3-1 în optimi cu Polonia;

2-1 în sferturi cu Anglia;

2-0 în semifinale cu Maroc.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 VIDEO Imagini greu de privit cu patronul chinez și angajații săi africani...

4 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene

5 Rusia, oameni buni...