Argentina declară urgență sanitară din cauza izbucnirii virusului ecvin

Argentina declară urgență sanitară din cauza izbucnirii virusului ecvin

Argentina a declarat stare de urgență sanitară și a stabilit măsuri imediate din cauza izbucnirii unor focare de encefalomielită ecvină depistate în centrul și nord-estul țării, a informat Serviciul Național de Sănătate Agricolă și Alimentară (SENASA), potrivit BuenosAiresTimes .

Steag Argentina FOTO: Shutterstock (Arhivă)

Deoarece această boală contagioasă specifică solipedelor se poate răspândi rapid „măsurile de sănătate sunt imediate, extraordinare, excepționale și de izolare din cauza focarelor”, potrivit prevederii publicate în Monitorul Oficial Argentinian.

Primele cazuri identificate au fost la ferme din provinciile Corrientes, Santa Fe și Córdoba. Autoritățile sunt îngrijorate pentru că această boală se poate transmite inclusive la păsări, tânțari și oameni, perioada de incubație fiind între 5 și 14 zile, potrivit SENASA.

Argentina are motive de îngrijorare pentru că mai avut un astfel de focar în 1988 și pentru că este una din țările cu cele mai bune stocuri de cai polo, apreciați viteză, docilitate și rezistență.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”