Argeş: Elev la spital după un conflict între două grupuri de elevi, la şcoală; alţi şapte - audiaţi

Argeş: Elev la spital după un conflict între două grupuri de elevi, la şcoală; alţi şapte - audiaţi

Un elev de la Liceul Tehnologic Auto din Curtea de Argeş a ajuns, luni, la spital după ce două grupuri de elevi, unii de clasa XI-a de la unitatea de învăţământ, iar alţii de la şcoala profesională, s-au luat la bătaie în şcoală, în timpul unei pauze, în urma incidentului şapte elevi fiind audiaţi.

Argeş: Elev la spital după un conflict între două grupuri de elevi, la şcoală; alţi şapte - audiaţi (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Puteţi dezbate prevederile Codului etic din educaţie aici.

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş, Florin Gardin , două grupuri de elevi s-au luat la bătaie, luni, în incinta Liceului Tehnologic Auto din Curtea de Argeş, în timpul unei pauze.

Astfel, un grup de elevi din clasa a XI-a de liceu s-a luat la bătaie cu un alt grup de clasa a XI-a de la şcoala profesională, în incinta unei săli de clasă, în condiţiile în care holurile unităţii sunt supravegheate cu camere video funcţionale, iar în timpul pauzelor pe holuri se află profesorii de serviciu.

Motivele conflictului nu au fost încă stabilite, însă se pare că elevii respectivi aveau neînţelegeri de mai mult timp. Duminică, elevii s-au luat la ceartă pe internet, pe site-uri de socializare, scandalul continuând luni la şcoală.

În urma altercaţiei, unul dintre elevii implicaţi a fost lovit la cap, fiind transportat la spital de către dirigintele clasei la care învaţă. Tânărul a primit îngrijiri medicale, a fost pansat şi a fost lăsat să plece, întrucât rana nu necesită internare.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, poliţiştii au identificat şapte dintre elevii implicaţi în altercaţie, ei fiind chemaţi cu părinţii la sediul Poliţiei pentru audieri.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Argeş, tinerii sunt cercetaţi pentru lovire sau alte violenţe.

În paralel cu cercetările Poliţiei, în cadrul liceului s-a format o comisie de analiză, care va stabili vinovăţia fiecăruia dintre elevii implicaţi şi sancţiunile pe care aceştia le vor primi.

Inspectorul şcolar Florin Gardin a declarat corespondentului MEDIAFAX că psihologul şcolii va face o evaluare şi consiliere de lungă durată elevilor implicaţi în acest incident.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 „Ar fi primul val al ofensivei”

3 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

4 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?