Argeş: O unitate mobilă ATI cu 12 paturi va fi instalată la SJU; în judeţ nu mai sunt locuri la terapie intensivă

Argeş: O unitate mobilă ATI cu 12 paturi va fi instalată la SJU; în judeţ nu mai sunt locuri la terapie intensivă

O unitate mobilă ATI cu 12 paturi va fi instalată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti, în condiţiile în care în Argeş nu mai sunt locuri libere la terapie intensivă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, a anunţat marţi, după şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), că toate locurile de terapie intensivă pentru bolnavii de COVID-19 sunt deja ocupate.

"Numărul pacienţilor în stare critică este alarmant de mare. În acest moment (...) nu mai există niciun loc în terapie intensivă. Aşteptăm Terapia Intensivă Mobilă care va sosi la Piteşti în cursul zilei de astăzi. Posibilităţile de internare a pacienţilor simptomatici şi critici sunt, în acest moment, limitate", a declarat Manu, care este şi vicepreşedinte al CJSU Argeş.

Potrivit unui comunicat al PNL Argeş, pentru aducerea laboratorului mobil ATI, ultimul disponibil din cele patru existente ţară, au făcut demersuri prefectul Emilian Soare şi liderul liberalilor argeşeni, Adrian Miuţescu.

"Principală noastră grijă este să asigurăm un bun management al instituţiilor implicate în combaterea COVID-19, să adoptăm măsuri care au rol protejarea populaţiei şi să ne implicăm în dezvoltarea sistemului medical judeţean. Toate aceste direcţii sunt priorităţi pentru care depunem toate eforturile să le îndeplinim şi iată că am reuşit să aducem în Argeş o unitate mobilă ATI pentru terapie intensivă", se arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, unitatea mobilă, care va fi deservită de personal de la SJU Piteşti, are toate echipamentele necesare unei astfel de secţii, respectiv ventilatoare, monitoare şi injectomate.

În judeţul Argeş s-au înregistrat 97 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor comunicate marţi de Instituţia Prefectului. Numărul persoanelor diagnosticate pozitiv de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 2.911.

În spitale sunt internaţi 546 de pacienţi, dintre care 15 la ATI. De asemenea, 385 de persoane s-au externat la cerere.

De la începutul pandemiei, 900 de persoane din judeţul Argeş confirmate cu noul coronavirus s-au vindecat, iar 109 au murit. AGERPRES / (AS - autor: George Onea, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea

5 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…