Argeş: Percheziţii la persoane bănuite de fals informatic; patru persoane conduse la audieri

Argeş: Percheziţii la persoane bănuite de fals informatic; patru persoane conduse la audieri

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti au efectuat, miercuri, mai multe percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi obţinut câştiguri ilicite prin crearea de conturi online cu datele de identitate a 15 persoane.

"În dimineaţa zilei de 26 august a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, au efectuat 7 percheziţii domiciliare, în Piteşti şi Mioveni, la persoane bănuite de fals informatic. Din cercetări a reieşit că, în perioada mai-noiembrie 2016, patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 31 de ani, ar fi creat conturi pe o platformă online, folosind datele de identitate a 15 persoane, în numele cărora ar fi realizat activităţi de jocuri de noroc, obţinând, astfel, câştiguri ilicite. Ulterior, victimele au fost înştiinţate de ANAF cu privire la faptul că, în cursul anului 2016, au obţinut câştiguri din jocuri de noroc, pentru care trebuie să plătească impozit", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, remis AGERPRES.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe telefoane mobile, laptopuri, suporturi de memorie şi cartele telefonice, iar patru persoane vor fi conduse pentru audieri la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”