Argeş: Prefectul a discutat cu reprezentanţii DSP, CAS şi ai medicilor de familie, în contextul răspândirii comunitare accentuate a SARS-CoV-2

Argeş: Prefectul a discutat cu reprezentanţii DSP, CAS şi ai medicilor de familie, în contextul răspândirii comunitare accentuate a SARS-CoV-2

Prefectul judeţului Argeş, Emilian Soare, a avut, vineri, o întâlnire cu reprezentanţii DSP, CAS şi ai medicilor de familie, în contextul răspândirii comunitare accentuate a SARS-CoV-2.

Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului, la discuţii au participat preşedintele CAS Argeş, Cristian Mitrofan, directorul DSP, Sorina Honţaru, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie, Mariana Boşneag şi preşedintele Colegiului Medicilor, Valentin Bănică.

"Conform specialiştilor, foarte eficientă este depistarea activă a cazurilor de infectări. Bolnavii pot fi identificaţi prin intermediul medicilor de familie, mai ales că anchetele epidemiologice se desfăşoară cu dificultate, din cauza numărului mare de pozitivi", se precizează în comunicat.

Prefectul a anunţat că medicii de familie vor fi parte activă şi în procesul de monitorizare a pacienţilor asimptomatici.

"Medicii de familie vor face aceste verificări de prevenţie, îşi vor suna pacienţii. În baza deciziei CCR şi a ordinului ministrului Sănătăţii nr 1137/23.06.2020, pacienţii asimptomatici sunt externaţi după 10 zile sau chiar mai devreme, la cerere. Ei vor fi monitorizaţi în continuare de Poliţie, ca şi până acum, dar şi de către medicii de familie", a declarat Emilian Soare, potrivit comunicatului.

În judeţul Argeş s-au înregistrat 56 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor comunicate de Instituţia Prefectului.

Numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 1.194. În spitale sunt internaţi 407 pacienţi.

De la începutul pandemiei au decedat în judeţul Argeş 62 de pacienţi, iar 319 persoane au fost declarate vindecate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...