Argeș: Strat de zăpadă de peste 30 de centimetri în zona montană înaltă; toate traseele turistice sunt închise

Argeș: Strat de zăpadă de peste 30 de centimetri în zona montană înaltă; toate traseele turistice sunt închise

Stratul de zăpadă depășește 30 de centimetri grosime în zona montană înaltă din județul Argeș, toate traseele turistice fiind închise din cauza vremii nefavorabile, a anunțat duminică directorul Serviciului Salvamont, Ion Sănduloiu.

"În urma ninsorilor din ultimele 24 de ore, stratul de zăpada la Cota 2000 — Transfăgărășan atinge 34 de centimetri, dintre care 20 de centimetri așternuți noaptea trecută. Vântul bate cu rafale de peste 70 de kilometri pe oră, viscolind zăpada și reducând vizibilitatea sub 20 de metri. Pe alocuri, au apărut troiene de peste un metru", se precizează într-un comunicat transmis de directorul Serviciului Salvamont.

Turiștilor li se recomandă să renunțe la deplasările spre zona montană, iar celor aflați deja în unitățile turistice montane de pe raza județului Argeș să aștepte reducerea intensității vântului și deszăpezirea drumurilor, pentru a se putea retrage în siguranță.

"Traseele turistice montane din județul Argeș sunt închise din cauza vremii extrem de nefavorabile, în scurt timp urmând ca Centrul de Prognoză Transilvania Sud să emită deja primul buletin de risc de avalanșă din acest sezon", se mai menționează în comunicat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”