Arhiepiscopul de Canterbury recunoaște că este fiul nelegitim al unui fost secretar al lui Churchill

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a declarat că este fiul nelegitim al unui fost secretar al lui Winston Churchill, confirmând astfel o informație publicată vineri seară de un cotidian britanic, relatează AFP.

"Am aflat că tatăl meu biologic nu este Gavin Welby, ci în realitate Sir Anthony Montague Browne. Este o surpriză uriașă", a declarat liderul spiritual al 85 de milioane de anglicani din întreaga lume într-un comunicat al Bisericii Anglicane.

Până acum, Arhiepiscopul de Canterbury, în vârstă de 60 de ani, credea că este fiul lui Gavin Welby, un comerciant de whisky care a murit în 1977. Însă cotidianul britanic The Telegraph afirmase că deține dovezi că tatăl său este de fapt Anthony Montague Browne, decedat recent.

Ziarul l-a contactat pe Justin Welby, care a decis să facă un test ADN. După compararea unui eșantion de salivă al arhiepiscopului cu un fir de păr al lui Anthony Montague Browne, care a lucrat ca secretar personal al lui Winston Churchill între 1952 și 1965, probabilitatea ca cei doi să fie tată și fiu este de 99,9779%.

Mama arhiepiscopului, Jane Welby, a declarat că această știre este "un șoc aproape de necrezut", confirmând că a avut în timpul căsătoriei cu Gavin Welby, o relație cu Montague Browne 'încurajată de o mare cantitate de alcool de ambele părți'.

"Să descoperi că tatăl tău nu este cine credeai nu este un lucru neobișnuit. A fi copilul unei familii cu dificultăți de relație și mari probleme de dependență este un lucru extrem de brutal", a declarat Justin Welby, precizând ca mama și tatăl său au fost alcoolici. El a ținut totuși să sublinieze că mama sa nu a mai băut de 50 de ani.

Justin Welby a fost înscăunat arhiepiscop de Canterbury în 2013, după ce a fost numit în fruntea Bisericii Anglicane.

AGERPRES/(AS — editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

3 Băsescu și Ponta, bălăcăreală la Cocina TV! Ponta: După şase seara, culcaţi-vă / Băsescu: E tonul prostului

4 Numărul cazurilor noi de coronavirus se menține uriaș / 592 de cazuri de infectare cu Covid după 14.680 de teste…

5 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!