Arhiepiscopul de Canterbury recunoaște că este fiul nelegitim al unui fost secretar al lui Churchill

Arhiepiscopul de Canterbury recunoaște că este fiul nelegitim al unui fost secretar al lui Churchill

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a declarat că este fiul nelegitim al unui fost secretar al lui Winston Churchill, confirmând astfel o informație publicată vineri seară de un cotidian britanic, relatează AFP.

"Am aflat că tatăl meu biologic nu este Gavin Welby, ci în realitate Sir Anthony Montague Browne. Este o surpriză uriașă", a declarat liderul spiritual al 85 de milioane de anglicani din întreaga lume într-un comunicat al Bisericii Anglicane.

Până acum, Arhiepiscopul de Canterbury, în vârstă de 60 de ani, credea că este fiul lui Gavin Welby, un comerciant de whisky care a murit în 1977. Însă cotidianul britanic The Telegraph afirmase că deține dovezi că tatăl său este de fapt Anthony Montague Browne, decedat recent.

Ziarul l-a contactat pe Justin Welby, care a decis să facă un test ADN. După compararea unui eșantion de salivă al arhiepiscopului cu un fir de păr al lui Anthony Montague Browne, care a lucrat ca secretar personal al lui Winston Churchill între 1952 și 1965, probabilitatea ca cei doi să fie tată și fiu este de 99,9779%.

Mama arhiepiscopului, Jane Welby, a declarat că această știre este "un șoc aproape de necrezut", confirmând că a avut în timpul căsătoriei cu Gavin Welby, o relație cu Montague Browne 'încurajată de o mare cantitate de alcool de ambele părți'.

"Să descoperi că tatăl tău nu este cine credeai nu este un lucru neobișnuit. A fi copilul unei familii cu dificultăți de relație și mari probleme de dependență este un lucru extrem de brutal", a declarat Justin Welby, precizând ca mama și tatăl său au fost alcoolici. El a ținut totuși să sublinieze că mama sa nu a mai băut de 50 de ani.

Justin Welby a fost înscăunat arhiepiscop de Canterbury în 2013, după ce a fost numit în fruntea Bisericii Anglicane.

AGERPRES/(AS — editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /