Arhiepiscopul ortodox Iustinian Chira a încetat din viață la 95 de ani

Arhiepiscopul ortodox Iustinian Chira a încetat din viață la 95 de ani

Arhiepiscopul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, IPS Justinian Chira, a încetat din viață, duminică, la vârsta de 95 ani, a anunțat directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare.

 Sursa foto: www.episcopiammsm.ro

"Arhiepiscopul Justinian Chira a încetat din viață duminică, la ora 10.36. A fost stentat, suferise un infarct miocardic acut. Un medic s-a aflat tot timpul alături de el, însă din nefericire cordul a cedat", a declarat pentru AGERPRES directorul medical al SJU Baia Mare, dr. Vasile Pop.

Anterior, reprezentantul unității sanitare declarase că starea de sănătate a arhiepiscopului este gravă. Ierarhul ortodox a suferit, sâmbătă seara, un infarct miocardic și a fost internat la SJU Baia Mare.

Maramureș: Starea de sănătate a arhiepiscopului ortodox Iustinian, gravă

Starea de sănătate a arhiepiscopului Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, IPS Justinian Chira, este gravă, a declarat, duminică, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, dr. Vasile Pop.

"Pacientul a fost internat în cursul serii de sâmbătă, a fost adus cu infarct miocardic acut, se află la terapie intensivă într-o stare gravă. Noi facem toate eforturile specifice unei asemenea situații, dar trebuie să avem în vedere că pacientul în vârstă de 95 de ani are în urmă o patologie destul de încărcată" a spus dr. Vasile Pop.

Ierarhul ortodox a suferit, sâmbătă seara, un infarct miocardic și a fost internat la SJU Baia Mare.

Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului a solicitat, duminică dimineață, preoților, călugărilor și mirenilor să se roage pentru îmbunătățirea stării de sănătate a arhiepiscopului Justinian.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

4 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

5 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!