Arhiepiscopul ortodox Iustinian Chira a încetat din viață la 95 de ani

Arhiepiscopul ortodox Iustinian Chira a încetat din viață la 95 de ani

Arhiepiscopul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, IPS Justinian Chira, a încetat din viață, duminică, la vârsta de 95 ani, a anunțat directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare.

 Sursa foto: www.episcopiammsm.ro

"Arhiepiscopul Justinian Chira a încetat din viață duminică, la ora 10.36. A fost stentat, suferise un infarct miocardic acut. Un medic s-a aflat tot timpul alături de el, însă din nefericire cordul a cedat", a declarat pentru AGERPRES directorul medical al SJU Baia Mare, dr. Vasile Pop.

Anterior, reprezentantul unității sanitare declarase că starea de sănătate a arhiepiscopului este gravă. Ierarhul ortodox a suferit, sâmbătă seara, un infarct miocardic și a fost internat la SJU Baia Mare.

Maramureș: Starea de sănătate a arhiepiscopului ortodox Iustinian, gravă

Starea de sănătate a arhiepiscopului Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, IPS Justinian Chira, este gravă, a declarat, duminică, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, dr. Vasile Pop.

"Pacientul a fost internat în cursul serii de sâmbătă, a fost adus cu infarct miocardic acut, se află la terapie intensivă într-o stare gravă. Noi facem toate eforturile specifice unei asemenea situații, dar trebuie să avem în vedere că pacientul în vârstă de 95 de ani are în urmă o patologie destul de încărcată" a spus dr. Vasile Pop.

Ierarhul ortodox a suferit, sâmbătă seara, un infarct miocardic și a fost internat la SJU Baia Mare.

Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului a solicitat, duminică dimineață, preoților, călugărilor și mirenilor să se roage pentru îmbunătățirea stării de sănătate a arhiepiscopului Justinian.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...