Arhitectul criminal în serie din SUA i-a șocat pe polițiști. Întrebare înfricoșătoare după arestarea sa

Arhitectul criminal în serie din SUA i-a șocat pe polițiști. Întrebare înfricoșătoare după arestarea sa

Documentele instanței au dezvăluit că, în ultimul an, între martie 2022 și iunie 2023, Heuermann a căutat în mod repetat pe internet actualizări ale anchetei și detalii despre grupul operativ care îl vâna.

Rex Heuermann este suspectat că a ucis trei femei

Suspectul ucigașului în serie din Gilgo Beach, Rex Heuermann, a avut o singură întrebare pentru oficialii închisorii după arestarea sa de săptămâna trecutăm, scrie independent.co.uk.

În timp ce Heuermann, de 59 de ani, căsătorit și tată a doi copii, era înregistrat la închisoarea din Suffolk County, New York, fiind acuzat de mai multe crime, singura lui curiozitate era legată de notorietate. „Am apărut la știri?”, i-a întrebat el pe ofițerii care îi completau formele,

Documentele instanței au arătat că, în ultimul an, între martie 2022 și iunie 2023, el a căutat în mod repetat pe internet actualizări în cadrul anchetei, a căutat detalii despre victime și familiile acestora, a citit știri despre caz și a căutat podcast-uri și documentare despre crime.

De asemenea, a manifestat un interes deosebit față de grupul operativ lansat de comisarul poliției din comitatul Suffolk, Rodney Harrison, în ianuarie 2022, care îl vâna în mod activ, se arată în documente.

Printre întrebările la care a căutat răspunsuri online se numărau: "de ce nu au putut forțele de ordine să urmărească apelurile efectuate de criminalul în serie din Long Island" și "de ce nu a fost prins criminalul în serie din Long Island", "ucigașul din Long Island" și "apelul telefonic al criminalului în serie din Long Island".

Știind că acesta urmărea îndeaproape ancheta, poliția a declarat că a ținut sub strictă pază evoluțiile până când l-au prins în noaptea de 13 iulie, în timp ce își părăsea biroul din Midtown Manhattan.

O înregistrare video arată cum o echipă de ofițeri în civil îl înconjoară și îl arestează în blocul aglomerat.

El a fost acuzat de trei capete de acuzare de crimă de gradul întâi și trei de crimă de gradul doi pentru moartea lui Megan Waterman, Melissa Barthelemy și Amber Costello.

Cele trei femei, care lucrau toate ca escorte, au dispărut fără urmă între 2007 și 2010.

Cadavrele lor au fost găsite în decembrie 2010, în timpul căutării lui Shannan Gilbert - o lucrătoare sexuală care a dispărut după ce a vizitat un client în Oak Park și a dat un apel înfiorător la 911 în care a dezvăluit că se teme pentru viața ei.

El este, de asemenea, principalul suspect în cazul uciderii lui Maureen Brainard-Barnes - care, împreună cu cei trei, este cunoscută sub numele de "Cei patru din Gilgo Beach" și care a fost văzută ultima dată în viață la începutul lunii iunie 2007 în New York.

Cele patru femei au fost găsite la un sfert de milă una de cealaltă, legate cu curele sau bandă adezivă și unele înfășurate în pânză de sac.

Ele se numără printre cele 11 victime - majoritatea lucrătoare sexuale - ale căror cadavre au fost găsite în zona Gilgo Beach în 2010 și 2011.

În urma arestării sale, Biroul șerifului din comitatul Suffolk a declarat că domnul Heuermann a fost plasat sub supraveghere sinucigașă în închisoarea locală. Aceasta este o procedură de rutină pentru astfel de cazuri, au declarat oficialii.

În timp ce el este ținut în spatele gratiilor, poliția continuă să percheziționeze casa familiei sale din Massapequa Park și o unitate de depozitare aflată la două mile distanță, în Amityville.

Oficialii au declarat că sunt în căutarea unor posibile "părți de corp" și "trofee" luate de la victime de către criminal.

Nu este clar dacă a fost găsit ceva de această natură, însă medicul legist din comitatul Suffolk a fost văzut luni la locul depozitului.

În weekend, au fost confiscate între 200 și 300 de arme de foc din casa suspectului - o casă în care acesta a locuit toată viața și care se află la doar 20 de minute de mers cu mașina de Gilgo Beach, unde criminalul a aruncat cadavrele victimelor sale. El avea permise legale pentru 92 de arme, a declarat anterior poliția.

Pe lângă uciderea lui Brainard-Barnes, poliția investighează în continuare dacă domnul Heuermann se află în spatele crimelor altor șapte victime ale căror cadavre au fost găsite pe malul plajei Gilgo Beach.

Anchetatorii de mai departe explorează, de asemenea, posibile legături între suspectul criminal în serie și alte crime nerezolvate din afara Long Beach.

Un oficial al poliției din New York a declarat pentru ABC News că bărbatul în vârstă de 59 de ani este cercetat în legătură cu cazuri de persoane dispărute și crime din toate cele cinci cartiere ale orașului New York.

ADN-ul bărbatului căsătorit, tatăl a doi copii, a fost introdus într-o bază de date la nivel național, iar presupusul mod de operare al acestuia este comparat cu alte cazuri - inclusiv cu cele din perioada în care se presupune că a fost activ în Gilgo Beach.

De asemenea, a reieșit că domnul Heuermann are legături în Carolina de Sud și în Las Vegas, deținând proprietăți în ambele locații.

Dosarele tribunalului arată că Heuermann a fost legat de crime prin intermediul unui pont al unui proxenet despre camioneta sa, o ascunzătoare de telefoane cu cartelă, căutări online "sadice", apeluri telefonice care batjocoreau familiile victimelor, părul soției sale găsit pe cadavrele victimelor - și o crustă de pizza.

El a pledat nevinovat în momentul în care a apărut în instanță la 14 iulie, unde s-a dispus ca acesta să fie reținut fără cauțiune.

Crimele de la Gilgo Beach au lăsat mult timp perplecși polițiștii din comitatul Suffolk, care credeau că ar putea fi opera unuia sau mai multor criminali în serie care vizau lucrătoarele sexuale și le aruncau cadavrele pe plajele îndepărtate de pe Ocean Parkway.

Cazul a început în mai 2010, când Gilbert a dispărut după ce a plecat pe jos din casa unui client, în apropiere de Gilgo Beach.

Aceasta a sunat la 911 pentru a cere ajutor spunând că se teme pentru viața ei și nu a mai fost văzută în viață.

În timpul căutării lui Gilbert în desișul dens din apropierea plajei, poliția a descoperit rămășițele unei alte femei. În câteva zile, rămășițele altor trei victime au fost găsite în apropiere.

Această imagine de înregistrare furnizată de biroul șerifului din comitatul Suffolk îl arată pe Rex Heuermann

Până în primăvara anului 2011, fuseseră găsite rămășițele a 10 victime în total, inclusiv opt femei, un bărbat și un copil mic. Poliția a crezut mult timp că ar putea fi opera unuia sau mai multor criminali în serie.

Cadavrul lui Gilbert a fost găsit în decembrie 2011. Cauza morții sale este larg contestată, autoritățile susținând de mult timp că nu are legătură cu ucigașul sau ucigașii în serie, ci că a murit înecată accidental în timp ce fugea din casa clientului.

Cu toate acestea, o autopsie independentă comandată de familia ei a stabilit că a murit prin strangulare, iar mama ei crede că a fost ucisă.

La fel ca Gilbert, majoritatea victimelor vizate erau lucrători sexuali, în timp ce unele nu au fost încă identificate.

Investigațiile continuă în cazul celorlalte crime.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat