Arhivele Naționale au publicat diploma de bacalaureat a lui Nicolae Ceaușescu, luată la 47 de ani....

Arhivele Naționale au publicat diploma de bacalaureat a lui Nicolae Ceaușescu, luată la 47 de ani....

Recent, Arhivele Naționale ale României și-au îmbogățit patrimoniul cu documente școlare referitoare la Nicolae Ceaușescu, mărturii importante pentru istoria comunismului românesc.

Documentele au fost integrate în Colecția Nicolae Ceaușescu păstrată de instituția noastră și vor fi accesibile în curând prin Sala de studiu a Serviciului Arhive Naționale Istorice Centrale din București”, este mesajul ce însoțește postarea specialiștilor de la Arhivele Naționale pe rețele sociale.

Dictatorul Nicolae Ceaușescu a dat Bacalaureatul din Română și Matematică în noiembrie 1965, la vârsta de 47 de ani, cu doi ani înainte de a ajunge președintele României (9 decembrie 1967 – 22 decmebrie 1989).

Printre documentele făcute publice de Arhive se află o cerere adresată ministrului Învățământului pentru susținerea examenului:

”Subsemnatul Nicolae Ceușescu, absolvent al Școlii Superioare de Partid ”Ștefan Gheorghiu”, vă rog să-mi aprobați susținerea examenelor de echivalare a studiilor pe baza Hotărârii Consiliului de Miniștri nr 928 din 1965.

Anexez în copie certificatul de naștere, diploma examenului de stat eliberată de Școala Superioară de Partid ”Ștefan Gheorghiu” și actele de studii”.

Dictatorul a avut de rezolvat polinoame la Matematică și la Română – ”caracterizarea poeziei lui Mihai Eminescu” și ”valoarea operei poetice a lui Vasile Alecsandri”.

Ce note a luat Ceausescu la BAC

Arhivele Naționale au dat prima pagină din fiecare lucrare susținută de Nicolae Ceaușescu. Astfel reiese că, la Limba Română, Ceaușescu nota despre Vasile Alecsandri că a desfășurat o vastă și multilaterală activitate” și că ”ocupă un loc de frunte”.

NapocaNews



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...