Armata israeliană își intensifică operațiunile în Fâșia Gaza: atacuri „aeriene, pe uscat și de pe mare”

Armata israeliană își intensifică operațiunile în Fâșia Gaza: atacuri „aeriene, pe uscat și de pe mare”

Forțele de apărare israeliene au intensificat operațiunile militare în Fâșia Gaza, anunțând că au atacat noi poziții ale grupării islamiste Hamas, după mai multe zile de confruntări violente.

Atac aerian în Gaza FOTO Profimedia

Avioanele de vânătoare israeliene au efectuat peste 450 de atacuri în ultimele 24 de ore, vizând centre de comandă, posturi de observare și rampe de lansare a rachetelor antitanc, potrivit unui anunț, făcut duminică pe Telegram.

Armata israeliană a declarat că unități de luptă israeliene au atacat celule teroriste care au încercat să lanseze rachete antitanc. În ciuda presiunii exercitate de Israel, gruparea Hamas continuă să provoace tensiuni, iar aceste confruntări au dus la victime din ambele părți.

În urma ultimelor confruntări, un ofițer israelian a fost grav rănit în nordul Fâșiei Gaza, fiind lovit de un obuz de mortier. În plus, un soldat israelian a fost rănit în timpul unei ciocniri cu teroriștii, tot în nordul regiunii. Ambii militari sunt acum spitalizați.

Armata israeliană a extins operațiunile terestre în Fâșia Gaza, aducând forțe suplimentare pentru a face față situației. Această amplificare a conflictului este îngrijorătoare și complică eforturile de mediere ale Qatarului pentru eliberarea ostaticilor ținuți de Hamas în Gaza.

Conflictul dintre Israel și Hamas a început după un atac sângeros al grupării islamiste asupra comunităților din sudul Israelului în 7 octombrie. Acest atac a avut consecințe devastatoare, cu sute de combatanți ai Hamas, care s-au infiltrat în Israel, ucigând și răpind civilii.

Israelul a anunțat că intră într- o nouă fază a operațiunilor militare , din aer, de pe uscat şi de pe mare, a declarat purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, într-un mesaj video postat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică pe platforma X (ex-Twitter).

În același timp, Hamas continuă să lanseze rachete asupra teritoriului israelian, escaladând tensiunile în regiune.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat