Armata Japoniei a primit ordin să doboare racheta cu care Coreea de Nord vrea să-și lanseze primul satelit militar

Armata Japoniei a primit ordin să doboare racheta cu care Coreea de Nord vrea să-și lanseze primul satelit militar

Japonia a ordonat sâmbătă armatei sale să se pregătească pentru a doborî racheta balistică nord-coreeană de care Phenianul are nevoie pentru a plasa pe orbită primul său satelit militar de recunoaștere și spionaj, transmite AFP.

racheta balistica lansata de Coreea de NordFoto: Yuki Kurose / AP / Profimedia

Ministrul japonez Yasukazu Hamada a cerut trupelor țării să „pună în aplicare măsurile necesare pentru a limita pagubele în cazul căderii unei rachete balistice", potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

Pregătirile includ desfășurarea de distrugătoare echipate cu interceptoare de rachete SM-3 și desfășurarea de unități militare în prefectura Okinawa (sud), pregătite pentru lansarea de rachete de tip Patriot PAC-3.

Potrivit agenției de presă de stat nord-coreene, Kim Jong Un a ordonat miercuri lansarea primului său satelit de spionaj de recunoaștere militară, fără a preciza când va avea loc lansarea.

Punerea pe orbită a satelitului ar necesita utilizarea unui proiectil cu rază lungă de acțiune, a cărui lansare este considerată de ONU drept un test de rachetă balistică pe care Coreea de Nord nu are teoretic voie să îl folosească.

În 2012 și 2016, Coreea de Nord a efectuat teste cu rachete balistice pe care Phenianul le-a descris ca fiind lansări de sateliți.

Ambele rachete au zburat pe deasupra regiunii japoneze Okinawa.


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!