Armata ucraineană a anunţat retragerea trupelor sale din oraşul Lîsîceansk: „Există riscuri ca regiunea Lugansk să fie complet ocupată”, a declarat Zelenski

Armata ucraineană a anunţat retragerea trupelor sale din oraşul Lîsîceansk: „Există riscuri ca regiunea Lugansk să fie complet ocupată”, a declarat Zelenski

„Pentru a proteja vieţile apărătorilor ucraineni, a fost luată decizia de a ne retrage" din oraş, a comunicat Statul-Major al forţelor armate ucrainene într-un comunicat, punctând „superioritatea multiplă" a armatei Federaţiei Ruse din punct de vedere material, potrivit Agerpres .

Înainte de a comunica retragerea trupelor ucrainene, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a evaluat situaţia din Lîsîceansk ca fiind „cea mai dificilă şi mai periculoasă” pentru Ucraina. „Nu avem avantaj acolo, este adevărat. Acesta este punctul nostru slab, însă în alte locuri noi avansăm", a declarat Zelenski.

Ocuparea oraşului Lîsîceansk, i-ar permite Rusiei să domine întreaga regiune Lugansk şi armatei ruse să ameninţe Sloviansk şi Kramatorsk, alte două oraşe-cheie din regiunea Donbas aflate sub controlul ucrainenilor.

De asemenea, Zelenski a mai declarat, duminică, că este „imposibil de spus că Lîsîceansk se află sub control rus", în timpul unei conferinţe de presă la Kiev, la care a participat şi prim-ministrul australian Anthony Albanese. Preşedintele ucrainean a mai afirmat că „luptele continuă în suburbiile” acestui oraş.

„Există riscuri ca regiunea Lugansk să fie complet ocupată. Există riscuri şi noi înţelegem aceasta", a mai adăugat Zelenski.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moment hilar în Qatar, cu doi bărbați care scot rapid telefoanele pentru a o poza pe Miss Croația | FOTO VIDEO

2 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

3 Scandal sexual online cu Cristina Pucean, după ce s-a despărțit de Bogdan de la Ploiești

4 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

5 De ce SUA s-au înșelat atât de mult în privința competenței armatei ruse. Bilanțul experților militari