Așa arată sfidarea României...

Așa arată sfidarea României...

Numele Laurei Vicol Ciorbă, noua șefă a Comisiei juridice din Camera Deputaților, cea din mijlocul imaginii de mai jos, apare în rechizitoriul în care au fost trimiși în judecată mai mulți interlopi, în frunte cu Marian Bejan și Robert Badea, polițistul care proteja „gruparea Bodyguarzilor”, scrie jurnlistul Virgil Burlă pentru Radio Europa Liberă.

În aprilie 2020, pe când era avocată, Laura Vicol a fost audiată ca martor după ce a fost interceptată de DIICOT în timp ce vorbea cu Bejan, individ acuzat de proxenetism, șantaj, tentativă de omor și spălare de bani.

Din discuții reiese că cei doi se cunosc, în condițiile în care Vicol era avocata unuia dintre rivalii lui Bejan. În decembrie 2020, Vicol era aleasă deputat PSD iar joi a fost votată șefa Comisiei Juridice din Camera Deputaților, comisie care avizează și trimite la vot în Parlament toate legile sau ordonanțele care au legătură cu sistemul judiciar.

În ianuarie 2020, două grupări aflate în dușmănie s-au răfuit în stradă, două victime fiind transportate la spital cu răni grave după ce s-au tăiat cu săbiile și cuțitele. Era vorba de Marius Emil Alecu, zis „Bebino”, considerat liderul Clanului Sportivilor și Cezar Roberto Petcu, omul lui Bejan.

În octombrie 2020, Vicol a declarat procurorilor că, după încăierare, a fost contactată de mama lui Marius Alecu, care i-a cerut să-i reprezinte fiul în instanță. La scurt timp, Vicol i-a spus femeii că s-a întâlnit cu Marian Bejan, care i-ar fi spus că este prieten cu cei doi interlopi și că ar vrea ca ei să se împace.

Avocatul se află într-o relație de subordonare chiar față de cel bănuit de clientul său, Alecu Marius Emil, ca aflându-se în spatele atacului (…) Din interceptările convorbirilor telefonice a rezultat faptul că inculpatul Bejan Cristian Marian a luat legătura cu numita Vicol Laura și are autoritate asupra acesteia”, arată procurorii în rechizitoriu.

În aprilie 2020, Marian Bejan a luat legătura cu Vicol și au purtat următoarea discuție:
Marian Bejan: Eu nu vreau să mă suni. Eu vreau să te văd…
Laura Vicol: E, da! Hai!
Marian Bejan: Cum adică, ”E, da! Hai, pa!”?
Laura Vicol: Te vezi cu c****e alea cu care ai stat la masă, nu cu mine. Hai!​
Marian Bejan Băi, mă auzi mă?​
Laura Vicol: Da, te aud.​
Marian Bejan Alea sunt niște fete libere, mă! Nu sunt c****e…​
Laura Vicol: Da! Foarte bine! Bravo!​
Marian Bejan: Tu ești c***ă, dacă ai atitudinea asta și vorbești prost așa și mă, mă superi…”.

Sursa Foto: Libertatea.ro

Peste un minut, discuția continuă.

„Laura Vicol: Deci, ori începi să mă respecți și să-mi vorbești frumos, dacă vrei să mai avem un dialog ori nu mai mă suna… Cum vrei tu!​
Marian Bejan: Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​
Laura Vicol: Eu… Deci eu te respect…​
Marian Bejan: Dacă eu te sun pe tine că mi-e și mie dor de tine… Băi fato, mă asculți?!​
Laura Vicol: Te vorbesc frumos…​
Marian Bejan: Păi, îmi vorbești frumos? Cică: ”Du-te și stai cu c****e ale!” Păi, de ce sunt alea c***e? Ești nebună?!​
Laura Vicol: Bă?! Ce vrei mă de la mine?! Lasă-mă să trimit un mail și te sun imediat.​
Marian Bejan: Băi, fato?! Tu vorbești acuma când vreau io, nu când vrei tu!​
Laura Vicol: Haide! Vorbim pe whatsapp sau pe telegram. Pa!​
Marian Bejan: Mă auzi?​
Laura Vicol: Da! Vorbim pe whatsapp sau pe telegram, te rog!​
Marian Bejan: Nu! Vorbim acuma când vreau io și cât vreau io!..”.

Chemată la DIICOT să explice natura relației pe care o avea cu cel banuit că a pus la cale tentativa de omor a clientului său, Vicol Ciorbă a arătat că „percepția mea despre inculpatul Bejan Cristian Marian a fost aceea că este o persoană foarte intruzivă care a încercat să obțină informații din dosar de la mine.”

În depoziția sa, Vicol a mai arătat că interlopul „o trăgea de limbă cu ce se mai întâmpla în dosarul de tentativă la omor”.

„Fiecare am încercat să ne manipulăm reciproc, într-un fel sau altul. A fost evident că informații din dosar avea pentru că știa când sunt termenele de judecată și când sunt audiați inculpații”, se mai arată în rechizitoriu.

Citește integral pe Radio Europa Liberă


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...