Așa o fi? Despre Servicii și tinerele speranțe

Așa o fi? Despre Servicii și tinerele speranțe

Reportaje-Live : DESPRE SERVICII SI TINERELE SPERANTE

Nu pot sa dorm si gandesc in scris. Ma gandesc la adevar si ma gandesc ca adevarul doare, intriga si sperie. Nu toti suntem pregatiti sa ni se spuna adevarul.

Stiti experiementul cu pisicutele ?

Niste cercetatori in neurostiinte, Hubel si Wiesel(google it), au pus niste pisicute foarte mici intr-o cutie mare cu dungi alb-negre. S-au asigurat ca tot ce vad pisicutele este in dungi alb-negre. Inclusiv mancarea pe care o primeau era in dungi alb-negre. Timpul a trecut, pisicutele au crescut.

Intr-o zi cercetatorii au scos pisicutele din cutie. Stiti ce s-a intamplat? Pisicutele au orbit. Expuse la mediul real creierul lor a clacat. Abundenta de noi informatii nu putea fi perceputa dupa o viata alb-negru.

Cum ar fi daca v-as spune ca multi dintre noi suntem niste pisicute care traim intr-o lume alb-negru. Mda, ma refer chiar si la voi, cititorii mei educati si care aveti impresia ca intelegeti ceva, cat de cat, din ce se intampla.

Nimeni nu detine adevarul ci doar parti din el. Un lucru insa este sigur. Halul in care se afla Romania acum inseamna de fapt un esec al serviciilor. Personaje gen Dragnea, Tariceanu, Tudorel, Ponta, Johannis, Rares Bogdan, Ciolos si multi, multi altii (95%) sunt pioni ai serviciilor. Si cand spun servicii ma refer la servicii in general: SRI, SIE, Mossad, MI5, SVR, CIA etc. Simpli, dubli sau tripli pioni intr-o piesa de sah uriasa pe care noi incercam sa o traducem in dungi alb-negre si ai carei papusari nu ii vom cunoaste niciodata.

Serviciilor, fie ele si bine-intentionate, nu le plac tinerele sperante politice si liderii naturali. Nu le plac cu atat mai mult cu cat sunt mai independenti financiar si fara un trecut santajabil. Cu cat sunt mai inteligenti si mai necontrolabili cu atat riscul este mai mare.

Asa ca tinere sperante deschideti bine ochii ca sa intelegeti jocul:

Se mapeaza harta sociala. Se vor urmari persoanele care au "high-reach" organic online sau offline. Dupa care:

1. Prima data se vor imprieteni cu tine. Ca din senin vor aparea doua persoane care se vor imprieteni cu tine. Vor fi doua profile diferite. Inainte a se imprieteni cu tine ii vei vedea o perioada pe unde te duci, la sala, la restaurant etc. Pe parcurs agentul care a avut succes mai mic va disparea. Este posibil sa nici nu iti ascunda ca sunt din servicii. Vor miza pe curiozitatea ta si te vor castiga in timp foarte abil lasandu-te sa crezi ca iti sunt prieteni adevarati. Exista posibilitatea sa te prinzi rapid mai alea daca iti umbla mintea. In faza asta esti neimportant si agentii sunt marunti, nu prea inteligenti.

2. Te vor monitoriza atent. Cu cat notorietatea iti creste cu atat vor incerca sa iti fie mai aproape. Si chiar te vor ajuta cu tot felul de lucruri pentru a-ti castiga increderea. Tu te vei gandi ca asa merg lucrurile. Ca nu strica ca tanar politician sa ai vant in pupa de la servicii (romanesti, americane sau altele) . Vei avea impresia ca controlezi cumva jocul si ca "ii faci".

3. Daca intr-adevar devii vizibil si incepi sa contezi urmeaza faza doi. Vor incerca sa te influenteze si vor testa cum reactionezi la influenta lor. In functie de cat de marioneta esti, urmeaza adevarata faza critica.

4. Este faza in care preiau controlul. Mici inregistrari, mici incalcari ale legii, mici acte de coruptie, exploatari ale slabiciunilor (droguri, femei, jocuri de noroc), probleme din trecut sunt folosite pentru a te face sa pricepi soft cine este seful. De aici incolo, daca au material suficient si ai un anumit profil, cariera ta va deveni fulminanta. Tocmai te-ai casatorit cu serviciile. Vei vedea cum ti se deschid usi, cum concurentii tai fac greseli strategice sau se retrag iar tu urci din ce in ce mai sus.

5. Dar sa zicem ca iti pastrezi coloana vetebrala dreapta. Daca esueaza etapa 4, daca totusi influenta ta creste, daca devii tot mai cunoscut, daca faci valuri in societate, daca ramai incontrolabil, urmeaza partea nasoala. Vor incerca sa te demoleze mediatic. Daca totusi nu reusesc, daca rezisti la tot, daca nu cedezi la atacuri presa, bani, femei, droguri, putere, urmeaza partea dura. Iti vor inscena ceva cu care te vor santaja.

Asa se intampla de cand lumea. Obsesia asta pentru control, fie ea si bine-intentionata, a dus la crearea unor monstri. Personaje analfabete, infractori, soferi, secretare au ajuns in cele mai inalte functii in stat doar pentru ca au cheita in spate. Sahistii, ei insisi cu posibilitati intelecuale reduse, au ales personaje care sa le fie confortabile.

Nimic nou sub soare. Personaje sinistre, au impresia ca sunt Dunnezei imbatate de putere. Rezultatul betiei lor este aceasta clasa politica si halul ij care a ajuns aceasta tara.

Sahistii au ramas cu toate gloabele in politica. Calitatea jocului a scazut iar sahistii au ajuns si ei la randul lor niste gloabe intr-un joc cu miza uriasa.

Trist ce face iluzia puterii din oameni. Din pacate acesti "dumnezei mediocri" nu realizeaza ca sunt la randul lor niste pisicute cu pretentii de sahisti.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”