Asaltul final la DNA și SRI! Dragnea anunță audierea de urgență a colonelului Dragomir și comisie parlamentară de anchetă!

Asaltul final la DNA și SRI! Dragnea anunță audierea de urgență a colonelului Dragomir și comisie parlamentară de anchetă!

Asaltul final la DNA și SRI! Dragnea anunță audierea de urgență a colonelului Dragomir și comisie parlamentară de anchetă! Practic, informațiile conform cărora Kovesi urmează să fie mazilită în noiembrie prind contur pe zi ce trece.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, marti, ca Daniel Dragomir, fost ofiter SRI cercetat in dosarul Black Cube, va fi audiat in comisia parlamentara de control a SRI sau ar putea fi infiintata o comisie parlamentara de ancheta in acest caz: "Eu cred ca Comisia SRI va trebui sa il cheme rapid pe acest domn, Dragomir. Asemenea afirmatii nu pot fi facute in spatiul public fara sa fie audiat de Comisia de control a SRI sau chiar sa se infiinteze o alta comisie de ancheta. Va fi chemat la comisia SRI dupa ce va fi ales noul presedinte al comisiei."

Citește mai multe în articolul:  VIDEO Declarații CUTREMURĂTOARE făcute de colonelul Dragomir, arestat în scandalul Black Cube

De asemenea, Liviu Dragnea a afirmat ca nu este exclusa si infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta privind situatia arhivei SIPA.

Fostul ofiter SRI Daniel Dragomir a declarat, luni seara, la RTV, ca Florian Coldea ar fi ordonat arestari si ca, odata ce comisia parlamentara ii va ridica "aceasta opresliste a secretului" va vorbi, sustinand ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, si directorul operativ al SRI aveau colaborari pentru a obtine sentinte favorabile in justitie. "Au fost si ofiteri acoperiti in justitie", a acuzat acesta. Fostul ofiter a mai sustinut ca orice serviciu foloseste "acoperitii" din media, iar pe "cativa care au raspuns la ordinele binomului" i-a cunoscut si el.

"Ofiterii SRI faceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau le contrasemnau si le trimiteau in instanta. Sperau ca cei din campul tactic sa dea decizii favorabile. SRI dadeau biletele si erau dictate complete de judecata. Erau relatii personale intre judecatori si ofiteri care erau implicati in campul tactic. Dumbrava sprijinea judecatorii sa ajunga in pozitii. A fost si prin santaj cum ar fi fost arhiva SIPA. Au fost si ofiteri acoperiti in justitie. Cand vorbim de ofiteri acoperiti intre procurori si judecatori se incalca grav Constitutia", a afirmat fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, la RomâniaTV.

Reamintim ca Daniel Dragomir a fost arestat in septembrie 2016 pentru 30 de zile, in dosarul Back Cube, privind spionarea si hartuirea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru constituire a unui grup infractional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice, instigare la fals informatic, in forma continuata si instigare la violarea secretului corespondentei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa