Atac în fața Palatului Buckingham: Agresorul avea o sabie și a strigat 'Allah Akbar', conform poliției

Atac în fața Palatului Buckingham: Agresorul avea o sabie și a strigat 'Allah Akbar', conform poliției

Bărbatul de 26 de ani care a rănit vineri seară polițiști în fața Palatului Buckingham, la Londra, era înarmat cu 'o sabie de 1,20 metri' și a strigat 'Allah Akbar', a comunicat duminică poliția britanică, transmit Reuters și AFP.

Bărbatul, care se află acum în arestul poliției antiteroriste , și-a îndreptat autovehiculul pe care îl conducea spre o mașină a poliției, oprindu-se în fața ei într-o zonă din apropierea Palatului Buckingam, reședința reginei Elisabeta a II-a, a indicat poliția.

Polițiști neînarmați au încercat să-l captureze pe șofer, aflat singur în mașină, și care s-a aplecat pentru a lua 'o sabie de 1,2 metri așezată în fața scaunului din dreapta'.

'Polițiștii au acționat foarte rapid pentru a-l reține. În timpul unei lupte, trei polițiști au suferit răni minore. Bărbatul, care a strigat de mai multe ori ,,Allah Akbar'', a fost neutralizat cu un spray (cu piper)', adaugă comunicatul poliției. Doi dintre polițiștii răniți au fost spitalizați pentru scurt timp, adaugă sursa citată.

În momentul incidentului, regina Elisabeta a II-a se afla la reședința sa din Scoția, Castelul Balmoral.

'Polițiștii din cadrul direcției contrateroriste sunt însărcinați cu ancheta, în prezent având loc percheziții în regiunea Luton', a declarat comandantul direcției respective, Dean Haydon.

'Credem că bărbatul a acționat singur și nu căutăm alți suspecți în acest stadiu' al anchetei, a adăugat el, precizând că 'este normal ca incidentul să fie tratat, deocamdată, ca un act terorist'.

Haydon a mai declarat că un dispozitiv de poliție întărit era deja prevăzut pentru weekendul prelungit din Marea Britanie, unde luni este zi de sărbătoare, și că nivelul amenințării teroriste în țară rămâne la 'grav'. Acesta fusese ridicat la nivelul 'critic' — indicând riscul unui atac iminent, pentru prima dată după 2017 — după atentatul de la Manchester din luna mai.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Casei de Pensii anunță oficial care sunt pensiile care cresc cu 80-90% de la 1 septembrie

2 Directoarea Amelie Mauresmo i-a spus verde-n față lui Halep de ce nu i-a dat wildcard la Roland Garros

3 Adevărata bombă din dosarul Coldea-Dumbravă?

4 E bine să nu uităm aceste amănunte, oameni buni...

5 „Nu poți trăi în păcat. Eu sunt cu frica lui Dumnezeu”