Atac incredibil la Viktor Orban din partea unui mare antrenor ucrainean. „Un gunoi. Îl pupă în fund pe Putin”

Atac incredibil la Viktor Orban din partea unui mare antrenor ucrainean. „Un gunoi. Îl pupă în fund pe Putin”

Fostul antrenor și jucător de fotbal ucrainean Jozsef Szabo (82 de ani), etnic maghiar, a folosit cuvinte reprobabile la adresa lui Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, pentru sprijinul acordat Rusiei în războiului din Ucraina.

Viktor Orban e lovit și dinspre lumea fotbalului. Foto Shutterstock

Viktor Orban, unul dintre puținii lideri europeni care a adoptat o poziție pro-Rusia în războiului din Ucraina, a fost criticat dur, chiar jignit, de ucraineanul Jozsef Szabo, fostul antrenor al lui Dinamo Kiev din anii 2000. Szabo, de etnie maghiară, născut la Ujhorod, oraș care la acea vreme aparținea de Ungaria, a jucat 76 de meciuri în naționala URSS și a comis acum un derapaj rasist la adresa politicianului maghiar: „Un gunoi, un țigan nenorocit”.

Uitați-vă ce au făcut rușii în Bucha, în Izium. Cum este posibil așa ceva? Sunt nebuni! Iar acest maghiar, Orban… În primele luni ale războiului, m-am pronunțat împotriva lui Orban într-un interviu, atunci când a spus că atrocitățile din Bucha au fost înscenate. Ei bine, este un gunoi, un țigan nenorocit care îl pupă în fund pe Putin.

„Ungaria să fie scoasă din Uniunea Europeană”

Dă, Doamne, ca Ungaria să fie scoasă din Uniunea Europeană! Încă susțin politica Rusiei, spun că rușii ne-ar putea captura în două zile dacă ar vrea. Cine sunteți voi să spuneți asta? Lumea întreagă ține partea Ucrainei, deoarece vede că acțiunile Rusiei sunt greșite.

joszef Szabo jpg

Jozsef Szabo s-a dezlănțuit la adresa lui Viktor Orban. Foto: Dinamo Kiev

De ce o sprijină Ungaria pe Rusia? Pentru că pot obține gaz la un preț mic, iar Orban este teribil de corupt. Alt motiv este că Orban era sigur că Rusia ne-ar învinge și i-ar oferi Ungariei Transcarpatia (n.r. - regiune din vestul Ucrainei, aflată la granița cu Ungaria)”, a „tunat” Szabo într-un interviu acordat FanDay, citat de TSN.

Fost jucător la echipe precum Spartak Ujhorod, Dinamo Kiev, Zorya Luhansk și Dinamo Moscova și internațional URSS cu 76 de meciuri, Szabo a avut o carieră îndelungată de antrenor, atât la Dinamo Kiev,, cât și la naționalei Ucrainei, scrie gsp.ro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…