Atacul asupra convoiului de civili de la Zaporojie, efectuat cu rachete folosite pentru prima dată în războiul din Ucraina

Atacul asupra convoiului de civili de la Zaporojie, efectuat cu rachete folosite pentru prima dată în războiul din Ucraina

Ministrul de interne al Ucrainei, Denis Monastirski, a informat sâmbătă că atacul rus împotriva unui convoi umanitar din oraşul Zaporojie, soldat cu cel puţin 30 de morţi şi aproape 90 de răniţi, a fost comis cu rachete S-300 modernizate, cu o rază mult mai mare de acţiune decât modelele mai vechi, transmite EFE.

Convoiul de civili atacat de ruși la Zaporojie FOTO Twitter

Monastirski, care a citat experţi în explozibili, a menţionat că o rachetă a explodat imediat ce a atins solul, în timp ce versiunile anterioare ale acestei arme explodau abia după ce penetrau mai mulţi metri solul, astfel că formau cratere profunde, dar afectau mai puţine persoane aflate la locul impactului.

„Asta se face ca să moară cât mai mulţi oameni cu putinţă. Iar acum am văzut cât este de letală şi cât de mulţi oameni pot muri”, a spus el.

Ministrul ucrainean a amintit că în atac, în timpul căruia trupele ruse au lansat 16 rachete, au murit 30 de persoane, dintre care doi copii.

„De fiecare dată când mă aflu într-unul dintre aceste locuri - Kremenciuk, Viniţa, regiunea Odesa, Zaporojie - mă întreb mereu acelaşi lucru: de ce fac ruşii asta, ce vrea să obţină (preşedintele rus Vladimir) Putin”, a declarat Monastirski.

În opinia sa, acum îi este clar că declaraţiile lui Putin „sunt scrise cu sânge” şi că Moscova arată lumii întregi în Ucraina „ce înseamnă de fapt pacea rusă”.

Declaraţiile ministrului ucrainean, consemnate de un comunicat de presă difuzat de instituţia pe care o conduce, au fost preluate de agenţiile de presă ucrainene.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Qatar, țara în care pierzi 1.000 de dolari și iei banii înapoi a doua zi: Reportaj cu un caz aproape ireal

2 Ce conținea sticluța din care a băut Simona Halep la US Open, când a fost prinsă dopată

3 „M-a pupat pe gură, m-a lins pe faţă, m-a înghesuit în geam de parcă eram un obiect la dispoziţia lui”

4 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

5 Și doamna a „asexuat” cu Borcea?