Atacul de la aeroportul Orly: Agresorul era sub influența alcoolului și a stupefiantelor (sursă judiciară)

Atacul de la aeroportul Orly: Agresorul era sub influența alcoolului și a stupefiantelor (sursă judiciară)

Bărbatul care a atacat o patrulă militară sâmbătă la aeroportul parizian Orly, înainte de a fi împușcat mortal, se afla sub influența alcoolului și a stupefiantelor, s-a aflat duminică seara dintr-o sursă judiciară, transmite AFP.

"Analizele toxicologice realizate duminică au pus în evidență un nivel al alcoolemiei de 0,93 grame pe litru de sânge și prezența cannabisului și a cocainei", a detaliat sursa citată.

Ziyed Ben Belgacem, recidivist, a fost condamnat în 2009 pentru trafic de stupefiante.

Francezul în vârstă de 39 de ani împușcat mortal sâmbătă de forțele de securitate la aeroportul Orly-Sud din Paris, după ce a atacat o patrulă militară, a spus că era pregătit să ucidă și se afla acolo pentru "a muri în numele lui Allah", a afirmat sâmbătă procurorul capitalei franceze, François Molins, scrie AFP.

Ziyed Ben Belgacem, condamnat deja pentru mai multe jafuri cu violență, a atacat această patrulă strigând: "Lăsați armele jos, sunt aici pentru a muri în numele lui Allah. În orice caz, vor fi morți", a declarat procurorul în cursul unei conferințe de presă.

Individul, un musulman radicalizat cunoscut poliției și serviciilor de informații franceze, a trântit la pământ un militar de sex feminin și a încercat să-i ia arma, potrivit declarațiilor ministrului francez al apărării, Jean-Yves Le Drian.

Femeia, care făcea parte dintr-o patrulă formată din trei militari care asigurau paza la aeroport, a ținut bine de arma din dotare în timpul atacului. Cei doi camarazi au hotărât să deschidă focul ca să-și apere colega și oamenii din jur, a explicat Le Drian. În prezent, femeia militar "se simte bine" după atacul "extrem de violent", au declarat reprezentanți ai armatei franceze.

Fratele și vărul francezului lui Ziyed Ben Belgacem au fost eliberați duminică seara, la fel precum tatăl acestuia anterior, s-a aflat dintr-o sursă judiciară, transmite AFP.

"Nu mai există nicio reținere în curs în acest dosar, la acest stadiu al anchetei", a precizat aceeași sursă.

Tatăl și fratele lui Ziyed Ben Belgacem s-au prezentat singuri sâmbătă la comisariatul de poliție. Potrivit declarațiilor acestora, agresorul, după ce a tras asupra polițiștilor în cursul unui control rutier în nordul Parisului cu o oră și jumătate înaintea atacului de la Orly, i-a contactat, mărturisindu-le că a "făcut o prostie".

Vărul atacatorului s-a prezentat de asemenea, câteva ore mai târziu, la poliție. El l-a întâlnit pe acesta în noaptea de dinaintea desfășurării evenimentelor într-un bar din suburbiile Parisului.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale