Atentat în Franţa: Deces al jandarmului care le-a luat voluntar locul ostaticilor (ministru)

Atentat în Franţa: Deces al jandarmului care le-a luat voluntar locul ostaticilor (ministru)

Locotenent-colonelul de jandarmerie care s-a oferit pe sine în schimbul eliberării ostaticilor din timpul atacurilor comise vineri, în sud-vestul Franţei, a murit, a anunţat sâmbătă ministrul francez de Interne, Gérard Collomb, transmite AFP.

"Locotenent-colonelul Arnaud Beltrame ne-a părăsit. Mort pentru patrie. Franţa nu va uita niciodată eroismul, vitejia, sacrificiul acestuia", a scris, pe Twitter, ministrul francez, care a transmis familiei ofiţerului şi colegilor săi jandarmi susţinerea întregii ţări.

Acest ofiţer de 45 de ani, căsătorit, fără copii, a fost grav rănit de autorul atacurilor, Redouane Lakdim.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a salutat în mod special vineri "curajul" ofiţerului superior de jandarmerie, care s-a oferit voluntar pentru a lua locul altor ostatici şi care a fost foarte grav rănit".

Acest jandarm "a salvat vieţi şi a făcut onoare armei sale şi ţării noastre", a adăugat Macron.

Decesul ofiţerului ridică la patru bilanţul persoanelor ucise în atacurile comise vineri, la Carcassonne şi la Trebes, în sud-vestul Franţei, de Redouane Lakdim, un francez de origine marocană de 25 de ani.

Atacatorul a fost ucis de forţele de ordine. Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat aceste noi atacuri din Franţa. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa