Atentat la Kabul: Un șofer de la BBC a fost ucis și alți patru jurnaliști ai postului au fost răniți

Atentat la Kabul: Un șofer de la BBC a fost ucis și alți patru jurnaliști ai postului au fost răniți

Un șofer afgan de la BBC a fost ucis și alți patru jurnaliști al postului britanic au fost răniți în atentatul cu mașină-capcană care a avut loc miercuri în cartierul diplomatic din Kabul, în care au murit cel puțin 80 de oameni, a anunțat BBC, informează AFP și DPA.

Într-un comunicat, postul britanic precizează că cei patru jurnaliști răniți au fost spitalizați, dar că viața lor nu este în pericol. Șoferul ucis, Mohammed Nazir, lucra de patru ani pentru departamentul afgan al BCC.

'Cu profundă tristețe confirmăm moartea șoferului afgan al BCC, Mohammed Nazir, într-un atentat cu mașină-capcană produs mai devreme astăzi (miercuri), în timp ce el îi ducea pe colegii săi jurnaliști la birou', a anunțat în comunicat Francesca Unsworth, redactor-șef al departamentului de informații externe al BBC.

'Mohammed Nazir lucra de mai bine de patru ani pentru BBC în Afganistan și se bucura de aprecierea colegilor. El nu avea nici 40 de ani și a lăsat în urmă o familie tânără', a subliniat Unsworth. 'Aceasta este o pierdere devastatoare pentru BBC și pentru prietenii și familia lui Mohammed Nazir. Facem tot ce putem pentru a-i sprijini și a susține restul echipei de la Kabul', a adăugat ea.
Cel puțin 80 de persoane și-au pierdut viața și alte 350 au fost rănite miercuri dimineață după explozia unui vehicul capcană în zona cartierului diplomatic din centrul capitalei afgane Kabul . Atacul este unul dintre cele mai grave produse în ultimele luni la Kabul. Explozia a fost provocată de un "kamikaze care a detonat un vehicul capcană în apropiere de piața Zanbaq" din Kabul, chiar în centrul cartierului diplomatic și lângă un punct de control care duce la palatul prezidențial. Deflagrația a fost într-atât de puternică încât a provocat "distrugeri materiale" mai multor ambasade străine.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?