Au fost anulate toate evenimentele care aveau loc în perioada sărbătorilor de iarnă în municipiul Suceava

Au fost anulate toate evenimentele care aveau loc în perioada sărbătorilor de iarnă în municipiul Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, joi, că toate evenimentele care aveau loc în perioada sărbătorilor de iarnă au fost anulate în municipiu din cauza evoluţiei numărului de infectări cu noul coronavirus.

Lungu a spus că se impune anularea acestor evenimente tradiţionale, în condiţiile în care rata de infectare în Suceava e mare, depăşind 3,4 la mia de locuitori, şi trebuie limitată răspândirea virusului.

Totodată, primarul a spus că doreşte să facă oraşul ''mai frumos ca niciodată'', pentru ca oamenii să se bucure de ornamentele şi luminiţele care vor da un aspect de sărbătoare.

"Ornăm oraşul. Vrem să facem oraşul mai frumos ca niciodată, pentru ca oamenii să se bucure şi să aibă o minimă mângâiere sufletească atunci când ies în oraş. Evident că toate acţiunile de sfârşit de an, începând cu festivităţile din 28 noiembrie, de Ziua Unirii Bucovinei cu România, sunt anulate. Târgul de Crăciun nu se face anul acesta. Deci, nu vom pune căsuţe pe esplanadă. Nu facem Târgul de Crăciun, nu se fac evenimente, nu vom face Revelionul în aer liber (...) Noi trebuie să facem tot ceea ce putem ca să eliminăm din activităţile care nu-s musai necesare, să reducem cât mai mult riscul de răspândire a noului coronavirus", a mai spus primarul Ion Lungu. AGERPRES / (A - autor: Silvia Marcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...