Au început măsurătorile pe canalul Bîstroe. Secretar de stat în Transporturi: În 10-12 zile vom avea rezultatele

Au început măsurătorile pe canalul Bîstroe. Secretar de stat în Transporturi: În 10-12 zile vom avea rezultatele

Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat că au început măsurătorile pe canalul Bîstroe. Potrivit acestuia, interpretarea rezultatelor de pe brațul Chilia, Solomonov și canalul Bîstroe se va finaliza în aproximativ 10-12 zile.

Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor FOTO: Inquam Photos

„În aproximativ 10-12 zile vom avea interpretarea rezultatelor şi pe braţul Chilia şi pe celelalte braţe, Solomonov şi Canalul Bîstroe, şi vom fi edificaţi vizavi de ceea ce este în teren, din mal în mal, inclusiv pe toate zonele navigabile din partea ucraineană”, a afirmat t acesta, într-o intervenție la Digi24, precizând că măsurătorile se vor încheia sâmbătă, 8 aprilie.

Secretarul de stat a precizat că măsurătorile sunt efectuate cu o navă pusă la dispoziție de autoritățile ucrainene, la bordul căreia se află și doi experți din România și unul ucrainean.

„Mâine în jurul prânzului după amiază se vor încheia aceste măsurători și sunt efectuate cu o navă pusă la dispoziție de partea ucraineană pe care sunt și doi experți din România, care împreună cu un expert ucrainean efectuează aceste măsurători. După ce vom avea și interpretările, vom vedea dacă sunt măsuri de luat și care sunt acelea”, a spus Ionel Scrioșteanu, potrivit sursei citate.

La finalul lunii martie partea ucraineană a acordat acceptul parțial pentru măsurarea canalului Bîstroe și restul brațului Chilia. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat Ionel Scrioșteanu .

„S-a primit acceptul şi pentru Bâstroe şi pentru restul din Braţul Chilia care nu era încă măsurat, plus încă câteva devieri din Braţul Bâstroe, gen Solomonov, un canal care poate fi navigabil. În total, încă 65 de kilometri de canal şi braţ care vor fi măsurate în perioada următoare”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, potrivit News.ro .

De asemenea, tot la finalul lunii martie, au fost finalizate măsurătorile pe partea ucraineană a brațului Chilia.

„Experții Ministerului român al Transporturilor și Infrastructurii au finalizat măsurătorile pe sectorul de Dunăre de pe Brațul Chilia (partea ucraineană, între km 22 și km 116, unde autoritățile de la Kiev ne-au permis accesul). Măsurătorile au fost efectuate cu nave românești (Donaris 1, Donaris 2 și Donaris 3) și cu experți români. Pe durata acestor măsurători au avut acces la bordul navelor noastre și experți ucraineni, invitați în calitate de observatori”, a transmis ministrul Transporturilor, într-o postare pe Facebook.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina