Augustin Lazăr a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul procurorului Bucurică, acuzat de agresiune sexuală

Procurorul general Augustin Lazăr a sesizat, joi, Inspecţia Judiciară cu privire la săvârşirea unor abateri disciplinare de către procurorul George Bucurică, acuzat de o femeie că ar fi agresat-o sexual.

Procurorul George Bucurică de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa a fost chemat joi la Parchetul General, pentru a da explicaţii în legătură cu acuzaţiile de agresiune sexuală pe care i le aduce o femeie.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Augustin Lazăr a dispus efectuarea unui control în vederea verificării mai multor aspecte referitoare la conduita şi activitatea lui Bucurică.

De asemenea, Lazăr a sesizat Inspecţia Judiciară în acest caz, fiind decisă şi încetarea delegării lui Bucurică din funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa, urmând ca el să revină la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

"În cursul zilei de astăzi, 25 ianuarie 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta de Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus încetarea delegării din funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa a lui Bucurică Radu George, urmând ca acesta să revină la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin. Totodată, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta de Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la săvârşirea de către magistratul în cauză a abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit.a şi lit.c din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, respectiv manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu şi atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii", afirmă Parchetul General.

Parchetul General precizează că se efectuează în continuare verificări cu privire la cauze instrumentate de procurorul Bucurică, dar şi cu privire la cauze înregistrate la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara având ca obiect plângerile penale formulate împotriva acestuia.

Decizia lui Augustin Lazăr vine după ce în presă au apărut înregistrări în care George Bucurică ar face avansuri unei femei, care era parte vătămată într-un dosar instrumentat de procuror. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Sondaje PSD cu erori mari și facturi uriașe

2 Lista completă a jurnaliștilor și analiștilor care-i vor pune întrebări lui Klaus Iohannis la dezbaterea de ma…

3 Cum susținea Viorica Dăncilă în PE adoptarea Ordonanței 13 care-l salva pe Dragnea

4 Ce e asta? Astăzi este ziua Olguței, cumva?

5 Rareș Bogdan / Dezbaterea lui Iohannis va fi pe model american. Ne așteptăm ca audiența să fie de peste 7 milio…

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta