Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic (document)

Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic (document)

Ministrul de Interne al Australiei, Alex Hawke, i-a anulat, vineri, viza lui Novak Djokovic, transmite The Guardian. În acest moment, tenismenul nu mai poate participa la Australian Open. Însă Novak Djokovic poate contesta decizia în instanță. Cu toate acestea, participarea lui Djokovic la turnelul Australian Open este puțin probabilă, având în vedere că decizia autorităților a venit vineri seară (ora Australiei), ceea ce face dificilă atacarea în justiție până la startul competiției din 17 ianuarie.

sursa foto: Twitter Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o „eroare de judecată”. Însă el a afimat că nu ştia că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR. Cât priveşte declaraţia prezentată autorităţilor australiene înainte de sosirea în ţară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, aceasta a fost completată greşit de agentul său, a adăugat Djokovic.

Liderul ATP a recunoscut că, după ce a primit rezultatul pozitiv, a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece „s-a simţit obligat” şi „nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist”. Djokovic spune că s-a distanţat social şi a purtat o mască, cu excepţia momentelor în care au fost făcute fotografii.

Djokovic a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, a fost depusă de echipa lui în numele lui”.

În acelaşi timp, el a insistat că alte informaţii apărute în presă, despre faptul că el ar fi apărut în public în urma testării pozitive pentru Covid-19, reprezintă o „dezinformare”.

Novak Djkovic a câştigat apelul la decizia autorităţilor federale australiene de a-i anula viza de intrare în ţară.

Știre în curs de actualizare


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria