Australia: O vacă împăiată atârnată de tavanul unui restaurant stârnește revoltă în mediul online

Australia: O vacă împăiată atârnată de tavanul unui restaurant stârnește revoltă în mediul online

Un restaurant în stil de abator din Australia se confruntă cu o revoltă stârnită în mediul online din cauza unei instalații care cuprinde o vacă împăiată care atârnă din tavan, informează miercuri The Telegraph.

Sursa foto: www.news.com.au

Etica, o pizzerie din Adelaide, oraș situat în statul Australia de Sud, a împăiat vaca în vârstă de opt ani, o încrucișare între rasele Friesian și Hereford, și a suspendat-o de tavanul localului de membrele inferioare.

Proprietarii restaurantului, Federico și Melissa Pisanelli, au declarat că vor să provoace astfel ''percepția programată'' a clienților cu privire la vacile de lapte și să ''educe consumatorii cu privire la proveniența hranei noastre''.

Instalația ''este concepută pentru a-i face pe consumatori să se oprească și să se gândească la realitățile industriei produselor lactate'', susțin aceștia.
Sursa foto: Etica / Facebook

Însă criticii au catalogat inițiativa drept ''de nedescris, atroce și șocantă'' și au cerut ca vaca să fie dată jos.

Într-o petiție semnată de peste 4.000 de persoane se susține că pizzeria ''prezintă trupul unei vaci reale, moarte, atârnată de picioare deasupra meselor în timp ce clienții mănâncă''.

''Este obscen și ne dorim să fie dată jos imediat'', se mai arată în petiție.

Etica susține că restaurantul său este ''conceput pentru a reflecta un abator'' și ''este dominat de teme precum confruntarea și transparența''. ''Nu dorim să influențăm dacă cineva ar trebui sau nu să consume produse lactate, însă îi îndemnăm pe consumatorii noștri să înțeleagă originea hranei lor pentru a face alegeri conștiente cu privire la consumul acesteia'', au declarat proprietarii.

''Ipostaza cu Schvitzy, așa cum era cunoscută, este intenționat una (care reflectă — n.r.) confruntarea. Nu a fost atârnată pe post de ornament. Instalația are o misiune: își propune să facă o conexiune către adevărata consecință a consumului de produse lactate. Schvitzy a avut opt ani. A fost produsul secundar al unei ferme producătoare de lactate din Australia de Sud... Am omorât-o în casa ei. Carnea ei a fost în întregime consumată, iar pielea a fost atârnată în locația noastră'', a argumentat Etica într-un mesaj publicat pe contul său de Facebook .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...