Australia: Un cățel respins de la Academia de poliție pentru că era prea sociabil a primit titlul de patruped "viceregal"

Australia: Un cățel respins de la Academia de poliție pentru că era prea sociabil a primit titlul de patruped "viceregal"

Cățelul Gavel a trecut printr-o încercare grea când a fost respins la Academia de poliție din cauza temperamentului său prea prietenos. Din fericire, patrupedul a primit o șansă la reședința oficială a guvernatorului din Queensland, Australia, unde a fost adoptat pe când avea șase săptămâni și a primit o meserie înființată special pentru el, informează joi BBC.

Sursa foto: (c) Governor of Queensland / Facebook

În loc să îi pună la pământ pe răufăcători, cățelul din rasa Ciobănesc german prefera să socializeze cu persoanele străine, iar poliția din Australia a concluzionat că Gavel "nu avea aptitudinea necesară pentru o viață pe linia de front".

Guvernatorul i-a găsit însă o nouă menire, aceea de "câine viceregal". Pentru aceasta patrupedul a trecut prin patru etape necesare pentru avansare care l-au calificat pentru postul special "Gavel VRD" (Vice-Regal Dog), aducând "bucurie nemăsurată în viețile guvernatorului, doamnei de Jersey, personalului de la reședința guvernatorului și miilor de cetățeni din Queensland care au vizitat de atunci domeniul", după cum se arată într-un comunicat emis de biroul guvernatorului Paul de Jersey.
Sursa foto: (c) Governor of Queensland / Facebook

La un an de la sosirea cățelului la reședința guvernatorului, personalul a distribuit povestea lui Gavel, însoțită de fotografii, pe rețelele de socializare.

Gavel a ajuns "câine viceregal" după ce persoanele responsabile de el au decis că acesta nu avea "aptitudinea corespunzătoare" pentru munca în poliție. Ca urmare, el a primit o șansă în activitatea de câine de ceremonii.
Sursa foto: (c) Governor of Queensland / Facebook

La momentul la care Gavel a fost adoptat, reprezentanții poliției au susținut într-un comunicat că el "provine dintr-o lungă linie genealogică" și că "în 16 luni va lua urma răufăcătorilor și va ajuta la prinderea lor, ca mândru reprezentant al Queensland Dog Squad!". Din păcate, nu a fost să fie așa. Însă, "la una dintre cele mai prestigioase adrese din Brisbane, este puțin probabil ca Gavel să se plângă prea curând", se mai arăta în document, potrivit sursei citate.

Tot ce îi lipsește lui Gavel pentru meseria de câine de poliție este compensat de rezultatele bune pe care le are la întâmpinarea oaspeților și a grupurilor de turiști care sosesc pe domeniul reședinței guvernatorului din Queensland.
Sursa foto: (c) Governor of Queensland / Facebook

De asemenea, Gavel ia parte la ceremoniile speciale pentru care a primit o uniformă special croită pentru el, pe care figurează emblema statului.

"Sperăm ca Gavel va sta cu noi multă, multă vreme de acum înainte", a declarat guvernatorul de Jersey pentru 7 News Brisbane.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia