Austria: Cancelarul Sebastian Kurz nu este dispus să primească în ţara sa noi refugiaţi afgani

Austria: Cancelarul Sebastian Kurz nu este dispus să primească în ţara sa noi refugiaţi afgani

Cancelarul austriac Sebastian Kurz nu vrea să primească mai mulţi refugiaţi afgani, în pofida preluării puterii în ţară de către talibani, relatează dpa citând extrase dintr-un interviu al şefului guvernului pentru canalul PULS 4 care urmează a fi difuzat duminică, relatează dpa.

"Nu sunt de părere că ar trebui să primim mai mulţi oameni în Austria, ci dimpotrivă", a spus Kurz în interviu.

Cu peste 40.000 de refugiaţi afgani primiţi, Austria găzduieşte a doua cea mai mare comunitate de afgani din UE raportat la populaţia sa.

El a respins cu fermitate primirea unor noi afgani. "Nu se va întâmpla un astfel de lucru în timpul mandatului meu", a dat asigurări Kurz.

El a vorbit şi despre "integrarea în mod special dificilă" a acestui grup de populaţie. "Să primim oameni care nu pot fi integraţi reprezintă o problemă uriaşă pentru noi ca ţară", a spus Kurz.

Cancelarul austriac nu neagă faptul că talibanii sunt cruzi şi că în Afganistan condiţiile de trai sunt teribile. Şeful guvernului de la Viena a pledat ca comunitatea internaţională să facă tot posibilul pentru a ameliora situaţia în ţara lovită de criză.

Totuşi, el a mai spus că multe lucruri nu depind de Austria. "Nu totul este în puterea noastră", a spus el.

Kurz a repetat propunerea ca persoanele din Afganistan să primească ajutor în ţările vecine. El a menţionat în special Turkmenistanul şi Uzbekistanul şi a mai spus că UE ar trebui să susţină ţările de sprijin din regiune în această privinţă.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...