Austria va confisca mașinile șoferilor care depășesc viteza legală

Austria va confisca mașinile șoferilor care depășesc viteza legală

În Austria, șoferii care depăşesc viteza maximă legală, vor avea mașinile confiscate și scoase la licitație, a anunțat, luni, guvernul austriac, într-o măsură menită să descurajeze „iubitorii de curse”, relatează Reuters .

Cel care nu mai are mașină nu mai poate accelera Foto Shutterstock

Modificarea legislației anunțată de coaliția de guvernare a conservatorilor și a Partidului Verzilor, are ca scop înăsprirea regulilor rutiere în Austria, similar cu cele din alte țări vecine precum Germania și Elveția.

Autoritățile locale spun că încearcă să țină sub control cursele ilegale pe stradă și alte cazuri în care șoferii circulă cu viteză extrem de mare, ce duce deseori la decesesele unor oameni nevinovați.

"La vitezele despre care vorbim aici, nimeni nu deține pe deplin controlul vehiculului său. Mașina devine o armă incontrolabilă și un pericol pentru oameni complet nevinovați", a declarat ministrul Transporturilor, Leonore Gewessler, din cadrul Partidului Verzilor, într-o conferință de presă în care a prezentat planul.

Mai exact, oricine este prins conducând cu 60 km pe oră peste limita de viteză în localități, care este de obicei de până la 50 km/h sau cu 70 km/h peste limita de viteză în afara localității, unde limita este de până la 130 km/h, vor avea mașina confiscată până la două săptămâni, conform planului guvernului.

Cei care sunt prinși că repetă fapta sau au mers deosebit de repede, cu peste 80 km/h peste limita peste limita de viteză în localitate sau cu peste 90 km/h peste limita de viteză în afara localitățiii, li se va confisca mașina definitiv și va fi apoi, ca de obicei, scoasă la licitație, a spus Gewessler.

Cel mai recent plan se adaugă măsurilor introduse anul trecut care au au prelungit perioada pentru care șoferii rămân fără permise dacă conduc cu viteză și viteză extrem de mare.

"Cel care nu mai are mașină nu mai poate accelera. Tocmai de aceea această măsură are atât de mult un succes în alte țări - pentru că lovește acolo unde doare și protejează populația generală", a spus Gewessler, adăugând că, deși măsurile au fost dure, erau necesare.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

3 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Voi ce părere aveți? / Text controversat al psihiatrului-vedetă Gabriel Diaconu, care o apără pe doctorița șpăgară de la Suceava