Austria vrea să exproprieze casa natală a lui Hitler

Austria vrea să exproprieze casa natală a lui Hitler

Austria intenționează să exproprieze casa natală a lui Adolf Hitler pentru a pune capăt unei lupte judiciare și a opri ca respectiva clădire să devină un loc de pelerinaj nazist, a anunțat Ministerul de Interne, potrivit AFP.

Foto: (c) www.facebook.com / Robbert van Lanschot

"Am ajuns în ultimii ani la concluzia că exproprierea este singurul mijloc pentru a evita ca această clădire să fie folosită de (simpatizanți) naziști", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Karl-Heinz Grundboeck.

Ministerul de Interne analizează bazele constituționale ale cazului și "va lua măsurile corespunzătoare".

Casa unde Hitler s-a născut la 20 aprilie 1889 în centrul orașului Braunau am Inn (nord). Pe o placă de piatră se poate citi: "Pentru pace, libertate și democrație. Niciodată fascism: milioane de morți ne avertizează".

Foto: (c) www.facebook.com / Ww1 and Ww2 Photos and Films

Această casă mare, cu fațadă galbenă, este goală din 2011, data la care guvernul s-a implicat într-o luptă judiciară cu Gerlinde Pommer, proprietara clădirii.

În fiecare an, de ziua de naștere a lui Hitler, antifasciștii manifestează în fața casei situate pe strada Salzburger Vorstadt nr. 15.

AGERPRES/(AS — editor: Ionuț Mareș, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale