Auto - F1: MP al Italiei - Carlos Sainz (Ferrari) a scăpat nevătămat în urma unui accident

Auto - F1: MP al Italiei - Carlos Sainz (Ferrari) a scăpat nevătămat în urma unui accident

Pilotul spaniol Carlos Sainz a scăpat nevătămat, dar şi-a deteriorat destul de serios monopostul Ferrari, în urma unui accident produs în timpul celei de-a doua sesiuni de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Italiei, desfăşurată sâmbătă la Monza.

Sainz a pierdut aderenţa în sectorul Ascari al circuitului italian, în timp ce rula cu o viteză de peste 200 km/h, lovindu-se de zidul de protecţie de pe marginea pistei.

"Am avut un accident puternic. A durut puţin, dar sunt OK", le-a spus Sainz în limba engleză, prin radio, membrilor echipei sale, imediat după impact. El a avut nevoie de secunde bune înainte de a ieşi din monopostul său, care a suferit daune serioase la partea frontală.

Pilotul iberic a fost transportat din precauţie la centrul medical al circuitului de la Monza, unde a fost consultat, înainte de a i se permite să revină la boxa echipei sale, însă participarea sa la cursa de sprint stă sub semnul întrebării, din cauza daunelor suferite de monopostul său.

Ziua de sâmbătă nu a fost una deloc bună pentru Ferrari, după ce şi celălalt pilot al său, monegascul Charles Leclerc, a fost nevoit să-şi întrerupă sesiunea cronometrată înainte de final, din cauza unei probleme la maşina sa, pe care mecanicii scuderiei de la Maranello trebuie să o rezolve cât mai rapid, scrie EFE.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…