Auto - Formula 3: Sophia Floersch a avut ''un înger pe umăr'' în momentul accidentului de la Macao

Sophia Floersch a avut ''un înger pe umărul său'' în momentul producerii accidentului de pe circuitul de la Macao, căruia i-a supravieţuit în mod miraculos, a afirmat patronul echipei tânărului pilotul german, citat de BBC.

"A fost aproape ca o rachetă, iar supravieţuirea sa este incredibilă. Am stabilit că rula cu 276 km/h în momentul respectiv", a declarat Frits van Amersfoort, proprietarul echipei Van Amersfoort Racing, pentru care concurează Sophia Floersch, în vârstă de doar 17 ani.

"Nu cred că am mai asistat vreodată ceva asemănător. Am văzut multe accidente în sporturile cu motor, însă acesta este cu siguranţă unul dintre cele mai grave văzute vreodată. A fost norocoasă că a zburat pe deasupra barierei de protecţie. Dacă ar fi lovit bariera respectivă, lucrurile ar fi stat mult mai rău", a adăugat Van Amersfoort, precizând că o aşteaptă pe Sophia să revină cât mai repede pe circuit.

Maşina pilotată de Floersch s-a lovit de spatele bolidului aflat în faţa sa, iar apoi a zburat peste o altă maşină şi peste bariera de protecţie a circuitului, oprindu-se într-o zonă ocupată de comisarii cursei şi de fotografi.

Tânăra sportivă germană a fost operată cu succes într-o clinică din Macao, după ce şi-a fracturat cea de-a şaptea vertebră cervicală, iar intervenţia chirugicală pe parcursul căreia medicii au efectuat şi o grefă de os a durat aproximativ 11 ore.

"Suntem foarte fericiţi că operaţia a decurs foarte bine şi nu există nicio teamă de paralizie", a mai spus Frits van Amersfoort.

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), Jean Todt, a promis cã va demara o investigaţie completă pentru stabilirea circumstanţelor producerii accidentului. AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

3 Rău a ajuns Armata Română...

4 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!

5 Cinci șefi de la Romsilva Bacău au fost arestați după ce au luat un milion de euro mită de la o companie de ”î…