Auto - Formula 3: Sophia Floersch a avut ''un înger pe umăr'' în momentul accidentului de la Macao

Auto - Formula 3: Sophia Floersch a avut ''un înger pe umăr'' în momentul accidentului de la Macao

Sophia Floersch a avut ''un înger pe umărul său'' în momentul producerii accidentului de pe circuitul de la Macao, căruia i-a supravieţuit în mod miraculos, a afirmat patronul echipei tânărului pilotul german, citat de BBC.

"A fost aproape ca o rachetă, iar supravieţuirea sa este incredibilă. Am stabilit că rula cu 276 km/h în momentul respectiv", a declarat Frits van Amersfoort, proprietarul echipei Van Amersfoort Racing, pentru care concurează Sophia Floersch, în vârstă de doar 17 ani.

"Nu cred că am mai asistat vreodată ceva asemănător. Am văzut multe accidente în sporturile cu motor, însă acesta este cu siguranţă unul dintre cele mai grave văzute vreodată. A fost norocoasă că a zburat pe deasupra barierei de protecţie. Dacă ar fi lovit bariera respectivă, lucrurile ar fi stat mult mai rău", a adăugat Van Amersfoort, precizând că o aşteaptă pe Sophia să revină cât mai repede pe circuit.

Maşina pilotată de Floersch s-a lovit de spatele bolidului aflat în faţa sa, iar apoi a zburat peste o altă maşină şi peste bariera de protecţie a circuitului, oprindu-se într-o zonă ocupată de comisarii cursei şi de fotografi.

Tânăra sportivă germană a fost operată cu succes într-o clinică din Macao, după ce şi-a fracturat cea de-a şaptea vertebră cervicală, iar intervenţia chirugicală pe parcursul căreia medicii au efectuat şi o grefă de os a durat aproximativ 11 ore.

"Suntem foarte fericiţi că operaţia a decurs foarte bine şi nu există nicio teamă de paralizie", a mai spus Frits van Amersfoort.

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), Jean Todt, a promis cã va demara o investigaţie completă pentru stabilirea circumstanţelor producerii accidentului. AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Președintele, reacție la numirile politice din Mureș: Este inacceptabil să fie promovați mediocri, impostori, …

2 BREAKING Condamnări grele cu închisoare într-un dosar de retrocedări ilegale: Crinuța Dumitrean – 6 ani, Marko…

3 Proiecție pentru parlamentare furnizată de Rareș Bogdan: PNL, USR și PMP, majoritate stabilă, de peste 60%. Pr…

4 ULTIMA ORĂ Alte două Consilii Județene conduse de PNL construiesc singure un drum expres. Maramureș și Sălaj a…

5 Cristian Adomniței, condamnat la 3 ani și 2 luni închisoare cu executare / Acest jeg a fost unul dintre „zeii US…