Auto-F1: Valtteri Bottas, penalizat pe grila de start din motive strategice ale echipei Mercedes

Auto-F1: Valtteri Bottas, penalizat pe grila de start din motive strategice ale echipei Mercedes

Pilotul finlandez Valtteri Bottas va lua startul de pe locul 17 pe grila de start în Marele Premiu al Rusiei, din cauza unei penalizări primite pentru o schimbare strategică a motorului său, cu scopul de a-l ajuta pe coechipierul său Lewis Hamilton, campionul mondial en titre, a anunţat echipa Mercedes, citată de AFP.

Bottas a primit un nou motor încă din cursa precedentă şi a fost deja penalizat, dar această nouă modificare a unităţii de putere a reprezentat o oportunitate tactică pentru Mercedes.

În loc să plece de pe locul 7, conform calificărilor de sâmbătă, Bottas va lua startul de pe locul 17, înaintea lui Max Verstappen (Red Bull), liderul la zi al piloţilor, care va pleca de pe ultimul loc din cauza unei penalizări pentru schimbarea motorului.

Pilotul finlandez va avea misiunea să-l întârzie cât mai mult pe olandez în cursa sa de recuperare şi să lase spaţiu lui Hamilton, locul patru pe grila de start, şi la cinci puncte distanţă de Verstappen în clasament.

În afară de cei doi, pentru schimbarea motorului au mai fost penalizaţi pe grila de start monegascul Charles Leclerc (Ferrari) şi Nicolas Latifi (Williams).
AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

5 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!