Auto-F1: Valtteri Bottas, penalizat pe grila de start din motive strategice ale echipei Mercedes

Auto-F1: Valtteri Bottas, penalizat pe grila de start din motive strategice ale echipei Mercedes

Pilotul finlandez Valtteri Bottas va lua startul de pe locul 17 pe grila de start în Marele Premiu al Rusiei, din cauza unei penalizări primite pentru o schimbare strategică a motorului său, cu scopul de a-l ajuta pe coechipierul său Lewis Hamilton, campionul mondial en titre, a anunţat echipa Mercedes, citată de AFP.

Bottas a primit un nou motor încă din cursa precedentă şi a fost deja penalizat, dar această nouă modificare a unităţii de putere a reprezentat o oportunitate tactică pentru Mercedes.

În loc să plece de pe locul 7, conform calificărilor de sâmbătă, Bottas va lua startul de pe locul 17, înaintea lui Max Verstappen (Red Bull), liderul la zi al piloţilor, care va pleca de pe ultimul loc din cauza unei penalizări pentru schimbarea motorului.

Pilotul finlandez va avea misiunea să-l întârzie cât mai mult pe olandez în cursa sa de recuperare şi să lase spaţiu lui Hamilton, locul patru pe grila de start, şi la cinci puncte distanţă de Verstappen în clasament.

În afară de cei doi, pentru schimbarea motorului au mai fost penalizaţi pe grila de start monegascul Charles Leclerc (Ferrari) şi Nicolas Latifi (Williams).
AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Zvon...