Auto: Raliul Dakar 2021 - Al-Attiyah, învingător în etapa a doua; Peterhansel, noul lider

Auto: Raliul Dakar 2021 - Al-Attiyah, învingător în etapa a doua; Peterhansel, noul lider

Pilotul qatarian Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo Racing) a câştigat, la clasa auto, cea de-a doua etapă a Raliului Dakar 2021, desfăşurată luni între Bisha şi Wadi Ad-Dawasir (Arabia Saudită), la finalul căreia spaniolul Carlos Sainz i-a cedat fotoliul de lider francezului Stephane Peterhansel.

Al-Attiyah a fost înregistrat cu timpul de 4 h 03 min 14 sec pe secţiunea cronometrată de 457 km, din totalul de 685 km ai etapei, devansându-l cu 2 min 35 sec pe Stephane Peterhansel şi cu 9 min 17 sec pe Carlos Sainz, ambii componenţi ai echipei X-Raid Mini JCW.

Peterhansel a preluat conducerea în clasamentul general, devansându-l cu 6 min 37 sec pe Sainz, deţinătorul titlului, şi cu 9 min 14 sec pe Al-Attiyah.

Raliul Dakar, care se dispută pentru al doilea an consecutiv în Arabia Saudită, continuă marţi cu etapa a treia, în lungime totală de 630 km, dintre care 403 km cronometraţi, cu startul şi sosirea la Wadi Ad-Dawasir.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren