„Autoritatea militară a Rusiei s-a prăbușit”/Ieșire fără precedent a unui „prieten” al Rusiei

„Autoritatea militară a Rusiei s-a prăbușit”/Ieșire fără precedent a unui „prieten” al Rusiei

Autoritatea militară a Rusiei s-a prăbușit după invadarea Ucrainei, demonstrând incompetența și lipsa de putere reală a Forțelor Armate Ruse.

Așa a evaluat colonelul de rang înalt al armatei chineze, expertul militar Zhou Bo, armata rusă, în influenta publicație americană The Wall Street Journal.

Este pentru prima dată când un reprezentant chinez face declarații atât de dure cu privire la Rusia, întrucât propaganda de stat chineză și oficialii comuniști încearcă să nu critice direct Moscova și să nu facă declarații compromițătoare și declarații sincere care dăunează foarte mult imaginii sale internaționale.

Totuși, de data aceasta s-a întâmplat ceva ce nu s-a mai întâmplat niciodată.

„Imaginea și autoritatea militară a Rusiei s-au prăbușit”, a spus Zhou, care este cercetător senior la prestigioasa Universitatea Tsinghua din Beijing.

Zhou subliniază că planurile militare ale Federației Ruse au eșuat pentru că Moscova nu se aștepta la confruntrarea acerbă din Ucraina.

„S-a transformat într-un război la care nu se așteptau”, a spus el. Expertul subliniază că pentru Rusia este o situație dificilă, întrucât Putin nu își poate permite să piardă războiul și să sufere și mai multe pierderi de imagine.

"Președintele Putin nu își poate permite să piardă războiul, altfel cum va explica de ce au murit toți acești oameni. Are nevoie de ceva care să justifice toate acestea", a spus el.

Zhou a adăugat că Rusia nu se află încă într-o situație fără speranță, deoarece Moscova are la dispoziție mai multe trupe. La rândul său, Ucraina depinde de proviziile militare din Occident. La un moment dat, poate apărea o situație în care acest sprijin începe să scadă.



Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?