Autorităţile britanice au încheiat în timpul nopţii percheziţia la sediul din Londra al companiei Cambridge Analytica

Autorităţile britanice au încheiat în timpul nopţii percheziţia la sediul din Londra al companiei Cambridge Analytica

Investigatorii autorităţii britanice de reglementare însărcinată cu protecţia datelor au percheziţionat timp de şapte ore sediul din Londra al societăţii Cambridge Analytica, acuzată că a obţinut datele personale a peste 50 de milioane de utilizatori ai Facebook fără a avea consimţământul acestora, relatează sâmbătă agenţia EFE.

La mai puţin de o oră după ce un judecător al Curţii Supreme din Marea Britanie a autorizat percheziţia, funcţionari ai autorităţii menţionate au intrat în sediul Cambridge Analytica, unde au rămas până la ora trei dimineaţa, a declarat un purtător de cuvânt al autorităţii de reglementare. 'Acum trebuie să analizăm probele culese şi să decidem asupra paşilor următori, înainte de a trage o concluzie', a mai spus acelaşi purtător de cuvânt, fără să ofere alte detalii.

Specializată în activităţi de analiză a datelor, compania Cambridge Analytica este acuzată că, printr-o aplicaţie de teste psihologice descărcată de circa 300.000 dintre utilizatorii reţelei de socializare Facebook, a recuperat fără consimţământ datele de la 50 de milioane de persoane pentru a dezvolta un software care ar permite anticiparea şi influenţarea votului alegătorilor.

Cambridge Analytica a anunţat marţi suspendarea din funcţie a directorului său, Alexander Nix, care s-a lăudat că a lucrat pentru Donald Trump la alegerile din 2016. Atât Nix, cât şi fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, au fost chemaţi să dea explicaţii în faţa comisiei pentru cultură şi presă din parlamentul britanic.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...