Autoritățile din Belgorod fac apel la evacuare: Regiunea trăiește „în condiții reale de război”

Autoritățile din Belgorod fac apel la evacuare: Regiunea trăiește „în condiții reale de război”

Veaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, le-a transmis duminică tuturor locuitorilor din satele și orașele de lângă graniţa cu Ucraina vizate de tiruri de artilerie să îşi părăsească casele.

Șebekino: oraș din vestul Rusiei ajuns în mijlocul războiului FOTO EPA-EFE

„Ascultaţi autorităţile şi părăsiţi-vă temporar locuinţele pentru a păstra ceea ce aveţi mai de preţ, viaţa voastră şi a celor dragi vouă”, a declarat Gladkov pe contul său de Telegram.

Apelul lui Gladkov vizează atât districtul Şebekino, care a fost cel mai afectat de atacuri în ultimele zile, cît și cele din apropiere.

Gladkov îi acuză pe ucraineni că efectuează de câteva zile atacuri de artilerie asupra Belgorod, care au continuat în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Peste 4.000 de persoane au fost relocate şi se află în adăposturi temporare, în principal în şcoli şi cămine universitare, a precizat guvernatorul regiunii Belgorod.

Aceste bombardamente, împreună cu incursiuni ale grupurilor paramilitare ruse, au forţat armata şi Garda Naţională a Rusiei să întărească securitatea în zonă, pe fondul criticilor tot mai numeroase privind vulnerabilitatea frontierei, notează Agerpres , care citează agențiile de presă EFE și Reuters.

Realitatea războiului, lansat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei în februarie 2014 și extins opt ani mai târziu, este tot mai mult resimţită în Rusia, cu o intensificare a bombardamentelor asupra regiunilor de frontieră, dar şi a atacurilor aeriene în interiorul ţării, inclusiv la începutul acestei săptămâni asupra Moscovei.

De altfel, potrivit lui Gladkov, regiunea Begorod trăieşte de acum în „condiţii reale de război”.

Ucraina a negat atacul cu drone asupra Moscovei şi a negat că armata sa ar fi fost implicată în incursiunile din Belgorod, susţinând că autorii acestora sunt voluntari ruşi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat