Autorul atacului rasist din Italia deţinea un exemplar din Mein Kampf

Autorul atacului rasist din Italia deţinea un exemplar din Mein Kampf

Autorul atacului armat cu tentă rasistă soldat sâmbătă cu şase răniţi în oraşul italian Macerata deţinea un exemplar din Mein Kampf, cartea scrisă de dictatorul nazist Adolf Hitler, dar şi alte obiecte de inspiraţie fascistă, informează duminică EFE.

Carabinierii au difuzat duminică imagini de la percheziţiile efectuate la locuinţa mamei individului, unde au găsit cartea lui Hitler, steaguri cu crucea celtică şi un manual despre Republica Socială Italiană, instaurată de Benito Mussolini.

Autorul atacului a fost identificat în persoana lui Luca Traini, un italian în vârstă de 28 de ani, care în dimineaţa zilei de sâmbătă şi-a condus autoturismul pe străzile din Macerata şi a deschis focul asupra unor persoane de culoare, rănind şase oameni.

Agresorul, care a fost membru al Ligii Nordului (xenofobă), a fost reţinut la o oră după incident lângă monumentul soldaţilor căzuţi în timpul celui de-al doilea Război Mondial. El a executat salutul fascist şi era înfăşurat în steagul Italiei.

Traini, care va fi pus sub acuzare pentru tentativă de masacru şi rasism, a fost încarcerat la închisoarea Montacuto, din Ancona, în regim de izolare, potrivit mass media locale.

Anchetatorii încearcă acum să stabilească mobilul, care ar putea avea legătură cu asasinarea recentă a unei tinere italience din Macerata, o crimă pentru care a fost arestat şi închis un tânăr imigrant nigerian.

 

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale