Autorul masacrului de la biserica din Carolina de Sud a fost condamnat la moarte

Autorul masacrului de la biserica din Carolina de Sud a fost condamnat la moarte

Bărbatul care în iunie 2015 a ucis nouă persoane de culoare într-o biserică din Charleston, statul Carolina de Sud, a fost condamnat la moarte, după ce jurații au deliberat timp de trei ore, transmit mass-media internaționale. Masacrul a șocat America și a relansat dezbaterea privind relațiile inter-rasiale.

Împotriva lui Dylann Roof au fost formulate 33 de capete de acuzare, între care cea de crimă motivată rasial, pentru atacul armat. La aflarea sentinței, Roof nu a dat niciun semn că s-ar căi pentru faptele comise. El le-a spus juraților: "Am simțit că asta trebuie să fac și încă simt că a trebuit să o fac", potrivit BBC.

Judecătorul va anunța miercuri sentința oficială. La încheierea înfățișării de marți, Roof a cerut să îi fie desemnați noi apărători care să depună documentația pentru un nou proces.

Magistratul Richard Gergel i-a spus că înclină să nu îi accepte cererea și i-a solicitat să se mai gândească până a doua zi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...