Autorul masacrului de la biserica din Carolina de Sud a fost condamnat la moarte

Autorul masacrului de la biserica din Carolina de Sud a fost condamnat la moarte

Bărbatul care în iunie 2015 a ucis nouă persoane de culoare într-o biserică din Charleston, statul Carolina de Sud, a fost condamnat la moarte, după ce jurații au deliberat timp de trei ore, transmit mass-media internaționale. Masacrul a șocat America și a relansat dezbaterea privind relațiile inter-rasiale.

Împotriva lui Dylann Roof au fost formulate 33 de capete de acuzare, între care cea de crimă motivată rasial, pentru atacul armat. La aflarea sentinței, Roof nu a dat niciun semn că s-ar căi pentru faptele comise. El le-a spus juraților: "Am simțit că asta trebuie să fac și încă simt că a trebuit să o fac", potrivit BBC.

Judecătorul va anunța miercuri sentința oficială. La încheierea înfățișării de marți, Roof a cerut să îi fie desemnați noi apărători care să depună documentația pentru un nou proces.

Magistratul Richard Gergel i-a spus că înclină să nu îi accepte cererea și i-a solicitat să se mai gândească până a doua zi.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla