Avionul de 100 milioane de dolari dispărut misterios, căutat cu ajutorul cetățenilor: „Cum naiba pierzi un F-35?“

Avionul de 100 milioane de dolari dispărut misterios, căutat cu ajutorul cetățenilor: „Cum naiba pierzi un F-35?“

Un pilot al Marinei s-a catapultat în siguranță dintr-un avion de luptă deasupra statului Carolina de Sudduminică după-amiază, dar aeronava pe care o pilota, în valoare de 100 de milioane de dolari, rămâne dispărută misterios.

Un avion de 100 milioane de dolari a dispărut misterios în SUA FOTO AFP (arhivă)

Unul dintre cele mai sofisticate și scumpe avioane de luptă din lume a dispărut undeva în Carolina de Sud, după ce pilotula fost forțat să catapulteze dintr-un motiv necunoscut. În același timp, F-35 zbura într-o „stare zombie”, relatează Daily Mail .

Incidentul a avut loc în Carolina de Nord în jurul orei 14.00 duminică, în timp ce două avioane, în valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari fiecare, zburau unul lângă altul.

Pilotul unuia s-a parașut în siguranță într-o zonă rezidențială. Acesta a fost dus la un spital local, unde se afla în stare stabilă, a declarat maiorul Melanie Salinas. Numele pilotului nu a fost făcut public.

Pe baza locației și traiectoriei avionului dispărut, căutarea aeronavei F-35 Lightning II s-a concentrat pe lacul Moultrie, la aproximativ 50 de mile de Carolina de Nord, a declarat sergentul principal senior Heather Stanton. de asemenea, s-a mai spus că pilotul a activat funcția de pilot automat înainte de ejectare.

Nu se reușește localizarea aeronavei

Un adevărat mister este și faptul că Armata nu reușește să localizeze avionul, care este posibil să fi ajuns într-unul dintre lacurile din zonă.

Lacul Moultrie, zona în care sunt concentrate căutările FOTO Daily Mail

Lacul Moultrie, zona în care sunt concentrate căutările FOTO Daily Mail

Un F-35 are o autonomie de până la 1.200 de mile, dar nu este clar cât de mult combustibil era în avion la momentul în care a dispărut.

Armata americană a lansat un apel către cetăţeni pentru a o ajuta să găsească un avion de luptă F-35 Jeremy Huggins, purtătorul de cuvânt al Joint Base Charleston, a spus că, dintr-un motiv necunoscut, F-35 nu poate fi detectat. Huggins a spus: „De aceea am lansat cererea publică de ajutor”. Jet-urile sunt proiectate pentru a fi nedetectabile.

Un elicopter al Diviziei de aplicare a legii din Carolina de Sud s-a alăturat căutării F-35, după ce vremea rea a încetat în zonă, a spus Stanton. Oficialii americani încă investighează motivul pentru care pilotul a fost ejectat.

Pilotul celui de-al doilea F-35 s-a întors în siguranță la baza comună Charleston, a spus Salinas.

"Cerem publicului să găsească un avion cu reacție"

În legătură cu acest incident incredibil, deputata Nancy Mace, a postat pe Twitter:Cum naiba pierzi un F-35? Cum nu există un dispozitiv de urmărire și cerem publicului să găsească un avion cu reacție și să-l predăm?

Parlamentarii au criticat recent costul în creștere al producției de F-35 .

Zona unde sunt căutări FOTO Daily Mail

Zona unde sunt căutări FOTO Daily Mail

Un raport din mai 2023 a constatat că întreținerea programulu i F-35 Lightning II Joint Strike Fighter ajunge la un total de 1,7 trilioane de dolari. În plus, programul depășește bugetul cu 183 de miliarde de dolari. Aeronava este fabricată de Lockheed Martin.

Avioanele și piloții erau cu Escadrila 501 de antrenament pentru atacuri de luptă marină cu sediul în Beaufort, nu departe de coasta atlantică a Carolinei de Sud.

Pagube de peste 2 milioane de dolari la un accident Clasa A

Forțele Aeriene consideră accidentele care „au ca rezultat deces, răniri, boală sau daune materiale” ca fiind un „accident”, raportează Washington Post.

Armata a cerut sprijinul populației pentru găsirea aeronavei FOTO US DoD

Armata a cerut sprijinul populației pentru găsirea aeronavei FOTO US DoD

În urma primului accident cu un F-35 din 2018, incidentul a fost catalogat dreptul unul „Clasa A”, ceea ce înseamnă că daunele au fost în valoare de peste 2 milioane de dolari.

Marine Corps Air Station de la Beaufort se află la aproximativ 35 de mile sud-vest de Charleston și găzduiește mai multe unități ale Marine Aircraft Wing, inclusiv Marine Fighter Attack Training Squadron 501 care zboară F-35B Lightning II.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat