Bacău: 13 profesori și secretara unei școli, condamnați la un an de închisoare după ce au trecut elevi fictivi în catalog, ca să nu își piardă catedrele.

Bacău: 13 profesori și secretara unei școli, condamnați la un an de închisoare după ce au trecut elevi fictivi în catalog, ca să nu își piardă catedrele.

Treisprezece profesori din judeţul Neamţ şi o secretară de liceu au fost condamnaţi în primă instanţă pentru fals intelectual în înscrisuri oficiale, după ce ar fi falsificat cataloage pentru a-şi păstra numărul de clase şi norme, potrivit adevărul.ro. Profesorii au contestat condamnările, dosarul fiind acum pe rolul Curţii de Apel Bacău.

Nu mai puţin de 15 angajaţi ai Liceului Tehnologic ”Ion Ionescu de la Brad”, din localitatea Horia, judeţul Neamţ, au fost puşi sub acuzare în acest caz fără precedent. Cu toţii au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de fals intelectual în formă continuată, însă la finalul procesului, la instanţa de fond, faţă de unul dintre inculpaţi a încetat procesul penal ca urmare a decesului acestuia. Toţi ceilalţi inculpaţi, 13 profesori şi secretarea liceului din Horia, au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi.

SURSA:  edupedu.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale