Bădălău: Am avut și am o îndoială vis-a-vis de anvergura lui Tudose pentru a conduce un guvern

Bădălău: Am avut și am o îndoială vis-a-vis de anvergura lui Tudose pentru a conduce un guvern

Președintele executiv al PSD Nicolae Bădălău a afirmat, marți, că a avut și are o îndoială cu privire la anvergura de premier a lui Mihai Tudose.

 "Am avut o îndoială și o am încă, vis-a-vis de anvergura domnului Tudose pentru a conduce un guvern. Vreau să vă spun că avem un program de guvernare extrem de bun pentru români și pentru România. Avem un președinte pe care îl susțin cu toată tăria în continuare și mă refer la domnul Dragnea, dar, în același timp, la premier am avut o îndoială", a spus Bădălău la Parlament, rugat să explice votul de luni din Comitetul Executiv al PSD.

Întrebat ce îi lipsește lui Tudose pentru a fi un bun premier, Bădălău a răspuns: "Anvergura de premier. (...) Sunt multe aspecte: colaborarea cu partidul, colaborarea în partea economică, în partea externă. (...) Cu siguranță că îl sprijin și voi sprijini guvernul cu absolut tot ce pot eu".

Legat de afirmațiile privind așa zisa ''dublă comandă'' în cazul lui Mihai Tudose, președintele executiv al PSD a spus că el nu înțelege această noțiune și că suspiciunile sale sunt legate de guvernare iar "restul sunt pur și simplu povești".

Nicolae Bădălău a adăugat că de pe urma crizei guvernamentale s-a pierdut "un tempo", punctând că măsurile din programul de guvernare vor rămâne aceleași.

"E clar că am pierdut un tempo (...) și am pierdut două săptămâni pe procedurile parlamentare. Lucrul acesta nu trebuia să se întâmple dar, din păcate, nu reușim să cunoaștem oamenii atât de bine. Dacă vă referiți că vom renunța la vreo măsură, nu. Le actualizăm, pentru că noi până la urmă trebuie să venim în plenul Parlamentului cu un program de guvernare", a mai spus liderul social democrat.

Întrebat ce relație are în prezent cu Liviu Dragnea și dacă în PSD sunt tensiuni, Bădălău a susținut că în partid există democrația și și-a reafirmat sprijinul pentru liderul social-democraților.

"În PSD există democrație. Liviu Dragnea este președintele pe care eu îl sprijin în continuare cu toată tăria și cred că nu e nicio tensiune. Eu am spus acolo poziția și cred că într-un partid trebuie să existe mai multe poziții. Până la urmă, partidul trebuie să genereze ceea ce e mai bun pentru guvernare și pentru români. Liviu a spus și el că e prietenul meu, că nu are o problemă vis-a-vis de anumite voturi ale mele. Și Victor a fost un premier foarte bun", a adăugat Bădălău.

Președintele executiv al PSD a susținut că va vota ''cu siguranță'' guvernul PSD—ALDE pentru că e "pesedist de 27 de ani și de 16 ani președinte de organizație".

În același timp, el a subliniat că PSD nu va tolera un executiv care să nu îndeplinească programul de guvernare. Totodată, el a mai arătat că este normală o nouă evaluare, peste șase luni, a noului guvern.

"E normal. Nu vom tolera, nu vom ține un guvern care să nu ducă la îndeplinire programul de guvernare. Să ducă România la dezvoltare iar poporul acesta să o ducă mai bine. Am spus-o și data trecută, indiferent, cu orice risc, chiar cu riscul de a trece în opoziție, nu acceptăm ca Guvernul Grindeanu să rămână. Am riscat enorm de mult și în rândul electoratului, și din punct de vedere parlamentar. Și, totuși, am făcut-o pentru ca poporul acesta să o ducă mai bine", a conchis președintele executiv al PSD.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…