Banca Mondială exclude Tehnoplus Medical pentru practici de corupție; mită de 168.860 de euro pentru atribuirea unui contract

Banca Mondială exclude timp de doi ani societatea comercială Tehnoplus Medical SRL pentru practici de corupție în cadrul unui proiect derulat în România, aceasta fiind acuzată că a acordat mită în sumă de 168.860 euro în schimbul atribuirii unui contract de furnizare de echipamente, a anunțat, vineri, Banca Mondială.

"Grupul Banca Mondială a anunțat astăzi că societatea comercială Tehnoplus Medical S.R.L este introdusă în lista de excluderi a Băncii Mondiale timp de doi ani. Această excludere este instituită conform clauzelor unui Acord de Negociere de Soluții (Negotiated Resolution Agreement — NRA) încheiat între Banca Mondială și societatea menționată, încheiat în urma unei anchete desfășurate de Banca Mondială cu privire la anumite acuzații de dare și luare de mită în cadrul activităților aferente Proiectului de Reformă în Sănătate 2", se arată într-un comunicat al Băncii Mondiale remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, această excludere este instituită conform clauzelor unui Acord de Negociere de Soluții (Negotiated Resolution Agreement — NRA) încheiat între Banca Mondială și societatea menționată, încheiat în urma unei anchete desfășurate de Banca Mondială cu privire la anumite acuzații de dare și luare de mită în cadrul activităților aferente Proiectului de Reformă în Sănătate 2.

Conform probelor identificate în cadrul cercetărilor, Tehnoplus a acordat ca mită suma de 168.860 euro în schimbul atribuirii unui contract de furnizare de echipamente. "Aceste plăți constituie o practică inacceptabilă, penalizată prin sistemul de sancțiuni al Grupului Banca Mondială", precizează comunicatul instituției financiare internaționale.

Conform prevederilor Acordului NRA, Tehnoplus se angajează să coopereze cu vicepreședinția Grupului Banca Mondială însărcinată cu probleme de integritate și să-și îmbunătățească programul propriu de conformare, astfel încât acesta să fie aliniat Ghidului de Integritate și Conformare aprobat de Consiliul Director al Băncii Mondiale în anul 2010.

Această excludere instituită asupra societății Tehnoplus Medical S.R.L poate fi adoptată și de alte bănci de dezvoltare multilaterală, conform prevederilor Acordului de Recunoaștere Reciprocă a Excluderilor (Agreement of Mutual Recognition of Debarments), semnat în data de 9 aprilie 2010, mai precizează Banca Mondială.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Sindile, unul dintre capii Jandarmeriei de la 10 August, pus sub acuzare pentru orele suplimentare înc…

2 Băsescu în direct către Firea: Cea mai preacinstită fecioară, sunteți putredă de coruptă, nu mai vorbiți de Ni…

3 „Du-te dracului, Erdogan!” / Conflictul dintre Turcia și Grecia ia foc după ce un ziar grecesc l-a înjurat în tu…

4 Cele două fetițe au „un comportament sexual explicit” / Momente șocante trăite de o familie care a luat în plasa…

5 Judecați voi... Acesta este anunțul candidatei PSD la Primăria Capitalei României...