Banca Mondială exclude Tehnoplus Medical pentru practici de corupție; mită de 168.860 de euro pentru atribuirea unui contract

Banca Mondială exclude timp de doi ani societatea comercială Tehnoplus Medical SRL pentru practici de corupție în cadrul unui proiect derulat în România, aceasta fiind acuzată că a acordat mită în sumă de 168.860 euro în schimbul atribuirii unui contract de furnizare de echipamente, a anunțat, vineri, Banca Mondială.

"Grupul Banca Mondială a anunțat astăzi că societatea comercială Tehnoplus Medical S.R.L este introdusă în lista de excluderi a Băncii Mondiale timp de doi ani. Această excludere este instituită conform clauzelor unui Acord de Negociere de Soluții (Negotiated Resolution Agreement — NRA) încheiat între Banca Mondială și societatea menționată, încheiat în urma unei anchete desfășurate de Banca Mondială cu privire la anumite acuzații de dare și luare de mită în cadrul activităților aferente Proiectului de Reformă în Sănătate 2", se arată într-un comunicat al Băncii Mondiale remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, această excludere este instituită conform clauzelor unui Acord de Negociere de Soluții (Negotiated Resolution Agreement — NRA) încheiat între Banca Mondială și societatea menționată, încheiat în urma unei anchete desfășurate de Banca Mondială cu privire la anumite acuzații de dare și luare de mită în cadrul activităților aferente Proiectului de Reformă în Sănătate 2.

Conform probelor identificate în cadrul cercetărilor, Tehnoplus a acordat ca mită suma de 168.860 euro în schimbul atribuirii unui contract de furnizare de echipamente. "Aceste plăți constituie o practică inacceptabilă, penalizată prin sistemul de sancțiuni al Grupului Banca Mondială", precizează comunicatul instituției financiare internaționale.

Conform prevederilor Acordului NRA, Tehnoplus se angajează să coopereze cu vicepreședinția Grupului Banca Mondială însărcinată cu probleme de integritate și să-și îmbunătățească programul propriu de conformare, astfel încât acesta să fie aliniat Ghidului de Integritate și Conformare aprobat de Consiliul Director al Băncii Mondiale în anul 2010.

Această excludere instituită asupra societății Tehnoplus Medical S.R.L poate fi adoptată și de alte bănci de dezvoltare multilaterală, conform prevederilor Acordului de Recunoaștere Reciprocă a Excluderilor (Agreement of Mutual Recognition of Debarments), semnat în data de 9 aprilie 2010, mai precizează Banca Mondială.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se strânge lațul. Cine ar fi făcut poza dată la PSD și cine sunt cei 3 liberali care nu apar în imagine. Firel…

2 Crunt articol! Slabă țară suntem! Mari jigodii avem în funcții-cheie!

3 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

4 VIDEO Senatoare PSD, nevasta baronului Buzatu: „În momentul ăsta se extrag informații din noi. S-ar putea să f…

5 Tovarășul Yau Mu Ye

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend