Bărbat deghizat în preot, reținut de polițiști; este bănuit de infracțiuni de înșelăciune cu un prejudiciu de 16.000 lei

Bărbat deghizat în preot, reținut de polițiști; este bănuit de infracțiuni de înșelăciune cu un prejudiciu de 16.000 lei

Polițiștii au reținut joi un bărbat de 57 de ani, care, sub pretextul că este preot, a comis mai multe infracțiuni de înșelăciune, cu un prejudiciu estimat la 16.000 de lei.

Potrivit Biroului de presă al Poliției Capitalei, la domiciliul lui au fost găsite mai multe obiecte bisericești, printre care și două icoane de patrimoniu sustrase în urmă cu circa trei ani de la o mănăstire din Sinaia.

"Din datele și probele administrate în cauză, în perioada octombrie 2016 — martie 2017, a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat, asumându-și în mod nejustificat calitatea de preot, a oficiat diverse slujbe bisericești, în scopul 'însănătoșirii enoriașilor', a 'îmbogățirii' acestora, precum și pentru rezolvarea unor probleme intime de care victimele sufereau, pretinzându-le diferite sume de bani în schimbul serviciilor oferite", informează Direcția Generală a Poliției Municipiului București, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Bărbatul a fost depistat și condus la sediul Secției 11 Poliție, pentru audieri.

Din investigațiile desfășurate a rezultat faptul că cel în cauză acționa atât pe raza municipiului București cât și în alte județe și inducea în eroare persoanele vătămate, susținând totodată că are o chilie pe muntele Athos, iar banii îi sunt necesari pentru construcția unui schit pe munte.

În urma verificărilor efectuate a fost reținută în sarcina bărbatului comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune, reușind să inducă în eroare nouă părți vătămate, pe care le-a determinat să îi remită diferite sume de bani.

"În perioada 4 septembrie 2016 — 10 februarie 2017, bănuitul, sub pretextul că este preot, a fost găzduit de o femeie în locuința sa, unde a oficiat slujbe religioase, pentru ca aceasta să poată face copii, motiv pentru care a pretins și primit diverse recompense financiare, iar în cursul lunii ianuarie i-au fost remise, în scopul sfințirii, mai multe bijuterii, pe care bărbatul nu le-a mai restituit", se arată în comunicat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni de înșelăciune, cu bărbatul în stare de reținere, urmând a fi prezentat magistraților, fiind efectuate verificări pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestuia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate

2 Ce se întâmplă? / Epurarea bruscă a armatei Ungariei

3 Ioana Cosma, mesaj ironic la adresa Pro TV, în ultima zi la postul la care a lucrat 25 de ani

4 VIDEO BRRR! / „Fantoma cu ochi negri" surprinsă de o dronă. Bântuia în pădurea unde a fost găsită

5 El este omul care acum trei zile a prezis intensitatea și epicentrul cutremurului din Turcia